ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με ενθουσιασμό υποδέχτηκε η Ομογένεια τον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, κατά την άφιξή του στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, για την Ενθρονιστήρια Τελετή, με την οποία ανέλαβε και τυπικά τα καθήκοντά του ως ποιμενάρχης στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία των ΗΠΑ.

Ηδη, από τις 9:30 το πρωί του Σαββάτου, 22 Ιουνίου, άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι πιστοί, ενώ η Αστυνομία είχε κλείσει την 74η οδό, στο ύψος της 2ας Λεωφόρου, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός, ενώ στον προαύλιο χώρο είχαν στηθεί γιγαντοοθόνες.

Πρώτος έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής κ. Δημήτριος, ενώ, λίγο αργότερα, αφίχθη ο κ. Ελπιδοφόρος. Ομογενείς κάθε ηλικίας, που είχαν συγκεντρωθεί δίπλα από το κόκκινο χαλί, τον έραναν με ροδοπέταλα και αναφώνησαν επανειλημμένως «Αξιος», μέχρι να μπει στον κυρίως χώρο του Ναού για την Τελετή.

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ξεδίπλωσε τις σκέψεις, το όραμα και τις προοπτικές της Αρχιεπισκοπίας του, ζητώντας τη συνεργασία και συμπόρευση όλων στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Αρχιεπισκοπής και των ιδρυμάτων της.

Aνάμεσα στους προσκεκλημένους Έλληνες ομογενείς διακρίνουμε και το ζεύγος Ευσταθίου και Ματίνας Βαλιώτη, που ως γνωστόν διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την Εκκλησία και στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθειά της.