Ασκήσεις απλής αναλογικής
Ο Πέτρος Δούκας ως νέος Δήμαρχος Σπάρτης πρέπει να εξασφαλίσει πλειοψηφίες, είτε οριακές, είτε ενισχυμένες για να μπορέσει να διοικήσει τον Δήμο όπως θεωρεί σκόπιμο. Η εντολή που πήρε δεν ήταν τόσο δυνατή. Η απλή αναλογική έρχεται να μετατρέψει την διάσπαση των δυνάμεων σε ευκαιρία σύνθεσης. Τώρα θα κριθεί η ικανότητα και η πρόθεση καθενός. Σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας ο Πέτρος Δούκας πρέπει να πορευθεί με δεξί χέρι την ομάδα Αργειτάκου και αριστερό την ομάδα Βαλιώτη.

Απ’ το παράθυρο…
Φυσικά και δεν θα είναι εύκολη η συνύπαρξη Βαλιώτη – Αργειτάκου στον Δήμο Σπάρτης. Οι θέσεις δεν επαρκούν για όλους όσους θα ήθελαν. Αν ο Πέτρος Δούκας αποδώσει αναλογικά θέσεις και αξιώματα ο Βαλιώτης θα έχει τελικά υποστεί το εξής: Βγήκε από το Δημαρχείο με ήττα, ζευγάρωσε με τον Σύριζα για να μην διασυρθεί, βρήκε παράθυρο ανοικτό και μπήκε την Β’ Κυριακή, αλλά ήταν το παράθυρο της αποθήκης που απ΄ότι φαίνεται δεν χωρά και Βαλιώτη και Σύριζα…

Γόρδια δημαρχία!
Αλίμονο αν όλοι όσοι συνεργαστούν με τον νέο Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα δεν στοιχηθούν πάνω στο σχέδιο του. Μπορεί να έχει ανάγκη την πλειοψηφία και κάπου την αυξημένη πλειοψηφία αλλά αυτό που προέχει είναι ο Δήμαρχος να υλοποιήσει τα βασικά απ’ όσα υποσχέθηκε και για τα οποία ψηφίστηκε. Αν αρχίσουν ίντριγκες και καραμπόλες καλύτερα να δώσει άμεσα ριζικές λύσεις με όποιο κόστος.
Η Σπάρτη δεν αντέχει γόρδια δημαρχία…

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr