ΛΑΚΩΝΙΑ. Λάκαινα με καταγωγή από Μολάους και Μάνη η υποψήφια βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Εύα Κοντοσταθάκου. Με σπουδές σε Ιστορία – Αρχαιολογία και Οικονομικά και έντονη συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική δράση. Εκλεγμένη δύο φορές και σε καλή σειρά δημοτική σύμβουλος Αθηναίων, ανέλαβε την μεγάλη ευθύνη της Αντιδημαρχίας Οικονομικών όπου κατέγραψε επιτυχίες.

Στην πρώτη της συνέντευξη, ως υποψήφια βουλευτής Λακωνίας, συζητά με τον Ηλία Μπόνο και απαντά σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την επιλογή της να είναι υποψήφια στη Λακωνία και όχι στην Αττική, για την συνεργασία της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και για την συνταγή της επιτυχίας της στον Οικονομικό τομέα.

Εκφράζει την άποψή της για τους Λάκωνες πολίτες και απευθύνεται, απαντώντας σε ερωτήσεις, τόσο τους αγρότες της Λακωνίας όσο και στις γυναίκες της γενιάς της. Εξηγεί πως και γιατί η Λακωνία μπορεί να έχει αυτάρκεια, εργασία, εισόδημα, τουρισμό, ποιότητα ζωής, και επιμένει ότι όλα είναι θέμα διεκδίκησης.

Η Εύα Κοντοσταθάκου από την στιγμή συμφωνίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρίσκεται στη Λακωνία, με το πολιτικό γραφείο της να λειτουργεί στην Λεωφόρου Παλαιολόγου, στο κέντρο της Σπάρτης. Η καθημερινή επαφή της με τους Λάκωνες πολίτες, όπως η ίδια ομολογεί την ενθουσιάζει και την ενθαρρύνει. Πιστεύει σε αυτή τη σχέση και παράλληλα πιστεύει ότι για την Ελλάδα ήρθε η ώρα της ανανεωμένης Νέας Δημοκρατίας.