ΣΠΑΡΤΗ. Την Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019, ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στον Πόρο Τροιζηνίας, τη λουτρόπολη των Μεθάνων και το γραφικό Ναύπλιο.
Όπως μας ενημερώνει ο γραμματέας του ΔΣ κ. Γιάννης Μητράκος το πρωί υπήρξε μία μικρή ανάπαυλα στο ιστορικό κέντρο του Άργους που συνδυάστηκε με προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους, όπου φυλάσσεται το λείψανό του.
Στο πανέμορφο νησί του Πόρου οι εκδρομείς επισκέφτηκαν την ιστορική και παλαίφατο Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Καλαυρίας, όπου τους υποδέχθηκε ο ηγούμενος Γέροντας π. Λουκάς Ζήσιμος και τους ομίλησε για την ιστορία του μοναστηριού. Το μεσημέρι όλοι συνέφαγαν στη δροσερή αυλή της Ταβέρνας της Όλγας δίπλα στη θάλασσα. Ακολούθησε μικρό γορτυνιακό γλέντι με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Πετρόπουλο. Στη συνέχεια υπήρξε χρόνος για περιήγηση στον οικισμό του Πόρου.
Το απόγευμα έγινε μια σύντομη επίσκεψη στη λουτρόπολη των Μεθάνων που βρίσκεται στο πλάι της θάλασσας, διαθέτοντας μια πολύ όμορφη παραλιακή ζώνη με άνετο πλακοστρωμένο πεζοδρόμιο, με παρτέρια ανθέων, φοίνικες και παγκάκια.
Το βραδάκι ήταν αφιερωμένο στη γραφική πόλη του Ναυπλίου που ήταν κατάμεστη από κόσμο. Μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο και την προκυμαία ξεκούρασε τους εκδρομείς και ανανέωσε τις μπαταρίες τους.
Η επιστροφή έγινε μέσα σε κλίμα κεφιού και χαράς από την όμορφη Κυριακή που όλοι πέρασαν συμμετέχοντας στην επιτυχημένη εκδρομή των Γορτυνίων της Σπάρτης.