ΣΠΑΡΤΗ. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής καλεί σε πεζοπορία από την Αγία Ειρήνη(Βάρσοβα) σε παραδοσιακά μονοπάτια που πρόσφατα καθαριστήκαν και δεν είχαν περπατηθεί για περίπου 50 χρόνια.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει στις 5:30μμ την Τετάρτη 19 Ιουνίου από την Αγία Ειρήνη(Βάρσοβα) θα περάσει από τον Κνακίωνα ποταμό, την Τρύπη, τον Σταυρό και θα καταλήξει την Αγία Ειρήνη(Βάρσοβα), η διαδρομή είναι περίπου 2 ώρες.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το συντομότερο δυνατό στο συντονιστή Παναγιώτη Παππά (τηλ. 6945832701), οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στις 5μμ στην Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους: Τρύπης, Πικουλιανίκων, Μυστρά, Ταϋγέτης(Μπαρσινίκου), Παρορίου, Αναβρυτής και Καλυβίων Σοχάς έχει ξεκινήσει το καθάρισμα παραδοσιακών μονοπατιών συνολικού μήκους περίπου 93 χιλιομέτρων για φυσιολατρικό, περιπατητικό και αθλητικό τουρισμό.

Τα 14 χωριά που συνδέουν τα μονοπάτια είναι: 1) Λογγάστρα, 2) Αγία Ειρήνη (Βάρσοβα), 3) Τρύπη, 4) Σταυρός, 5) Πικουλιάνικα, 6) Βλαχοχώρι, 7) Ταϋγέτη (Μπαρσινίκος), 8) Περγανταίικα, 9) Αναβρυτή, 10) Σοχά 11) Καλύβια Σοχάς, 12) Άγιος Ιωάννης, 13) Παρόρι και 14) Μυστράς.

Τα μονοπάτια αυτά είναι τμήματα των μονοπατιών που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής πριν κατασκευαστεί το σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Στον συνημμένο χάρτη με πράσινο φαίνεται το σύνολο των μονοπατιών.