Από την πόλη έρχομαι...

Γράφει η Μ.Α.Τ.

Σταύρο, χάσανε!! Αυτή τη φορά η στήλη σου γράφει τα νέα της πόλης, λίγες ημέρες μετά, λίγο παραλλαγμένα όμως από εκείνη την περίφημη πια φράση του Γεράσιμου Αρσένη... Σταύρο, χάσανε!! Και δε μιλάμε για τους πολίτες βεβαίως, αφού δεν ξέρουμε τίποτα ακόμη, και ευχόμαστε και ελπίζουμε οι πολίτες να βγούμε όλοι κερδισμένοι τελικά από την προχθεσινή επιλογή τους. Ο χρόνος θα δείξει…..
Σήμερα εδώ όταν λέμε χάσανε, λέμε για άλλες άλλου είδους απώλειες, που στο….παιχνίδι των εκλογών πέρασαν , όπως φαίνεται, σε δεύτερη μοίρα.
Μιλάμε για τις νέες ιδέες που δεν αξιολογήθηκαν, μιλάμε για την προσπάθεια για τον κόπο για την οργάνωση και τον προγραμματισμό που δε μετρήθηκαν, μιλάμε για την ειλικρίνεια την καθαρότητα, μιλάμε κυρίως για την υπερ- υπέρβαση που δεν αναγνωρίστηκε.
Παλιός στρατιώτης της Αυτοδιοίκησης Σταύρο, παραμέρισες, και εδώ και καιρό έδωσες χώρο στα νέα παιδιά, στα φρέσκα μυαλά με τις φρέσκιες ιδέες, με γνώσεις με σχέδια με όνειρα, δημόσια τόσες φορές είπες, ‘’ αυτός, αυτή, ξέρει καλύτερα’’, δεν το ακούμε αυτό συχνά πυκνά, μπορεί και ποτέ, από ανθρώπους της εξουσίας.
Σου καταλογίζουν στην πόλη μια κάποια… βαρύτητα, και μια ‘’Αργειτακέικη’’ εκρηκτικότητα, τούτη τη φορά όμως αποκαλύφθηκε ένα σπινθηροβόλο - χιούμορ, μια ώριμη ηπιότητα και μια σχεδόν πατρική έγνοια για τη νέα γενιά.
Μεγάλωσες Σταύρο, λιγότερο στην κυριολεξία, πολύ περισσότερο με όλες τις άλλες σημασίες της λέξης. Ο κόσμος όμως ζαλίστηκε, καθώς φαίνεται, από το γυαλιστερό περιτύλιγμα με τις πολλές κορδέλες και άκρες, όπως λένε στην πόλη. Μακάρι νάχει και περιεχόμενο.
Μεγάλωσες Σταύρο, κι αν σήμερα έχασες μια μάχη, εσύ καλύτερα από όλους μας ξέρεις πως ο αγώνας, ο πόλεμος για την πόλη, κερδίζεται καθημερινά και από άλλες και από όλες τις θέσεις. Να είσαι λοιπόν παρών. Το έχουμε ανάγκη.
Υ.Γ. Ότι το καινούριο σύστημα εμπεριέχει μια κάποια αδικία, κι’ αυτό το λένε στην πόλη. Άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει τη χάρη… όπως λένε.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr