ΣΠΑΡΤΗ. Στην περιφερειακή τηλεόραση Μεσόγειος «άνοιξε» τα χαρτιά του ο νέος Δήμαρχος της Σπάρτης Πέτρος Δούκας. Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Θάνο Τζιούβελη αναφέρθηκε στην απόφασή του να συνεργαστεί με όλες τις δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές τους όπως: «Για να βγω από το 30% στο 60% προφανώς πολλοί που είχαν ψηφίσει άλλους συνδυασμούς ήρθαν μαζί μας. Δεν υπήρξε όμως καμία συνεργασία ή δέσμευση όπως στήριξέ με για νάχεις αυτή την ανταπόδοση ή κάποια υπόσχεση από μένα. Υπήρξε μια φυσική ροή προς εμένα…»

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Τείνουμε χείρα φιλίας και ανοικτή αγκαλιά προς όποιον θα ήθελε να συνεργαστεί… Χρειαζόμαστε όλες τις τοπικές δυνάμεις για να παράγουμε ωραίο έργο… Μόνοι μας θα πετύχουμε πολλά αλλά θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που θα πετύχουμε όλοι μαζί…. Η απλή αναλογική επιφέρει αρκετά μεγάλο μπέρδεμα αλλά επειδή δεν έχουμε κρυφή ατζέντα, προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία και με τον κ. Βαλιώτη και με τον κ. Αργειτάκο και με τον κ. Βουνάση. Όπως σε μια οικογένεια μπορεί να μην συμφωνείς σε όλα αλλά θα προχωρήσουμε. Δεν έχω κωλύματα, Αν υπάρξουν κάποιοι από τους «απέναντι» που είναι ικανότεροι από τους δικούς μου θα τους προτιμήσω… Έλα πάιξε μπάλα μαζί μας…»

Τόνισε επίσης ότι στόχος του είναι «μια πόλη smartcity, αναδιάρθρωση των υπηρεσιών για να υπηρετούν πραγματικά τον πολίτη. Αξιοποίηση του Ευρώτα και του Ταϋγέτου, το κέντρο της πόλης, βελτίωση της διαχείρισης των σκουπιδιών, της ασφάλειας, του προβλήματος με τους Ρομά, Πεζόδρόμηση, Πλατεία, είσοδος της Σπάρτης, περιφερειακοί δρόμοι, κατάσταση του Νοσοκομείου, έλλειψη Μουσείου, άνοιγμα αεροδρομίου, αύξηση τουρισμού, αύξηση αγροτικής παραγωγής και καλές τιμές… Φεστιβάλ χορού και μουσικής. Στήριξη του εισοδήματος για να γίνουν μεγάλες οικογένειες από τους νέους της Σπάρτης. Θα κάνουμε έξυπνα πράγματα που δεν κοστίσουν πολύ».