ΣΠΑΡΤΗ. H υποψήφια δημοτική σύμβουλος Σπάρτης κ Γαρυφαλιά Γεωργακοπούλου - Μπόνου σε μήνυμά της αναφέρει:

"Η εκλογή είναι κατά το πλείστον αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης του Δημότη. Ακόμα όμως και όταν αλλοιώνεται από εξαρτήσεις, εξαναγκασμούς, υποχρεώσεις και πολιτικές συμπράξεις που γίνονται μακριά από το φως, δεν παύει να είναι σεβαστή και αντιπροσωπευτική της κοινωνίας μας.
Η ανάμειξή μου στις Δημοτικές Εκλογές του Μαϊου 2019 ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τα δεδομένα που συνιστούν αυτό που λέγεται δημόσια ζωή, δημόσιος λόγος και δημόσια έκθεση. Προσπάθησα, μέσα στις 40 ημέρες που είχα στη διάθεσή μου, να κάνω γνωστές τις ιδέες, τις διαθέσεις μου και την συστράτευσή μου στην αυτοδιοικητική πρόταση των Ενωμένων Πολιτών Δήμου Σπάρτης.

315 πολίτες από εσάς με τιμήσατε με την ψήφο σας, ελεύθερα, αβίαστα και γι’ αυτό τιμητικά. Νιώθω το χρέος μου τεράστιο έναντι της εμπιστοσύνης και της εντολής σας. Εκεί ακριβώς, απ’ όπου με κατέταξε η κοινωνία, θα πασχίσω για συνέπεια, διαφάνεια και εντιμότητα. Πάνω απ’ όλα όμως, όπως πάντα, θα είμαι παρούσα για μια Σπάρτη που πρέπει να σταθεί στα δικά της πόδια, να κοιτάξει πρώτα τον δικό της ουρανό και να ανοίξει τα χέρια της στους πολίτες του κόσμου που θα την σεβαστούν και θα την εκτιμήσουν, σίγουρη γι’ αυτό που είναι και αισιόδοξη γι αυτό που μπορεί και της ταιριάζει να γίνει. Σας ευχαριστώ."