«Αν η χώρα εξακολουθούσε να έχει έναν τέτοιο Πρωθυπουργό, σίγουρα θα χρεοκοπούσε…»

«Αυτή τη στιγμή στο ΚΙΝΑΛ δε μπορούμε να μιλάμε για συνεργασίες»

ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε μια ακόμα συνέντευξή του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής Λακωνίας του ΚΙΝΑΛ αναφέρεται στην ακαταλληλότητα του Αλέξη Τσίπρα. Επισημαίνει ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να εκφράσει σαφή πολιτικό λόγο διότι μια μείωση του ποσοστού του θα δρομολογούσε εξελίξεις.

Μία από τα ίδια οι προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα

«Η προγραμματική πρόταση του κ. Τσίπρα σήμερα ήταν ίδια με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζοντας ο Πρωθυπουργός ότι δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιήσει όσα εξαγγέλλει, αφού θα είναι στην αντιπολίτευση, είπε ό,τι ήθελε. Αν η χώρα εξακολουθούσε να έχει έναν τέτοιο Πρωθυπουργό, σίγουρα θα χρεοκοπούσε. Μας έφερε ήδη μια φορά στα όρια της χρεοκοπίας εκείνο το περίεργο εξάμηνο με το Βαρουφάκη. Αν έμενε και τώρα στην κυβέρνηση, η χρεοκοπία της χώρας θα ήταν βέβαιη. Ήδη βρισκόμαστε σε στάσιμη χρεοκοπία. Έχουμε ακόμα capital control, οι τράπεζες δεν έχουν να δώσουν δάνεια, δεν αποτελούν μοχλό ανάπτυξης...»

Ο στόχος του Κινήματος Αλλαγής για τις εκλογές

«Ο στόχος του Κινήματος Αλλαγής για τις εθνικές εκλογές είναι να ξεπεράσει το ποσοστό που έφερε στις ευρωεκλογές. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να βρεθούμε σε ρόλο καταλύτη μετεκλογικά. Αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να μιλάμε για συνεργασίες. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε μια σωστή δομική αντιπολίτευση, για το καλό της χώρας...»

Απαραίτητο το σαφές πολιτικό στίγμα και αφήγημα για την επιτυχία του Κινήματος Αλλαγής στις εθνικές εκλογές

«Στο Κίνημα Αλλαγής παρουσιάσαμε μία αμφιθυμία, γι αυτό δεν κερδίσαμε στις εκλογές το ζωτικό χώρο που θα θέλαμε. Έπρεπε να παρουσιάσουμε το δικό μας πρόγραμμα, ώστε να μην σκέφτεται ο πολίτης, γιατί να ψηφίσει το Κίνημα Αλλαγής και να μην πάει απευθείας στο ΣΥΡΙΖΑ ή στη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να είμαστε σαφείς στο τι θέλουμε να κάνουμε. Οφείλουμε, έστω μέσα σε αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εθνικές εκλογές, να κάνουμε αυτό που δεν κατορθώσαμε στις ευρωεκλογές, στο βαθμό που θα θέλαμε. Να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι είμαστε ο πόλος της μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού, ο πόλος που πιστεύει στην Ευρώπη και που έχει επιτύχει πολλά όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, ότι είμαστε ικανοί - περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πολιτικό χώρο - να πραγματοποιήσουμε αυτά που λέμε. Την αναζωογόνηση του Κινήματος Αλλαγής αυτή τη στιγμή θα τη σηματοδοτήσει η μεγαλύτερη συμβολή του στην κοινωνία...»

Το μεγάλο εκλογικό ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής εγγύηση για την κυβερνησιμότητα της χώρας

«Αν το Κίνημα Αλλαγής πάρει χαμηλό ποσοστό στις εθνικές εκλογές, εγώ προσωπικά δε θα θέσω θέμα αρχηγού αλλά πιστεύω ότι θα θέσουν τα ίδια τα γεγονότα. Το ίδιο θα συμβεί και στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη, αν το κόμμα τους δεν πάρει το επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα. Την επόμενη μέρα όλοι θα κριθούμε από το "μετερίζι" που ο καθένας μας υπηρετεί. Το Κίνημα Αλλαγής θα μπορέσει να διαπραγματευτεί την κυβερνησιμότητα της χώρας, μόνο αν ο λαός του δώσει ένα μεγάλο ποσοστό στις εκλογές. Αν πάρει ένα μικρό ποσοστό, δε θα πρέπει να γίνει «τσόντα» ούτε του ενός ούτε του άλλου...»