Με επιτυχία και πλήθος κόσμου το 1ο Αντάμωμα παραδοσιακών χορών Δημοτικών σχολείων

10-06-2019 19:10   

ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ. Ένα πανέμορφο παραδοσιακό χορευτικό σεργιάνι στην Ελλάδα υπό τους ήχους του κλαρίνου του Ηπειρώτη καλλιτέχνη Ν. Φιλιππίδη βίωσαν την Κυριακή το βράδυ οι μαθητές Δημοτικών σχολείων του Νομού μας καθώς και οι γονείς τους που γέμισαν το Αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου . Οι μαθητές χόρεψαν τραγούδια που ακούγονται από την Θράκη ως

την Μάνη φορώντας τις ανάλογες ενδυμασίες και οι συνδιοργανωτές, το Δημοτικό σχολείο Ξηροκαμπίου και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, είχαν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι για το  χορευτικό αντάμωμα ,στο οποίο συμμετείχαν το 1ο Δημοτικό σχολείο Σπάρτης, το 2ο Δημοτικό σχολείο Σπάρτης, το 1ο Δημοτικό σχολείο Γυθείου και το Δημοτικό σχολείο Ξηροκαμπίου με δύο τμήματα με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους δάσκαλους χορού – γυμναστές κ.κ. Ν.Βασιλάκο, Β.Ανδρώνη, Κ.Τσαμπού και Β.Βορβή. Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης ,ο οποίος απέδωσε τιμητική πλακέτα στον Ν. Φιλιππίδη για την προσφορά του στον πολιτισμό και την παραδοσιακή μουσική, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κονίδης, Μαντζουράνης, η υποψήφια βουλευτής κα Φεβρ. Πατριανάκου, Δημοτικοί σύμβουλοι, Διευθυντές σχολείων κ.α.

Την εκδήλωση υποστήριξαν ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων του Δημ. σχ. Ξηροκαμπίου ,ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παλαιοπαναγιάς, ο Α.Σ.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑ, επιχειρήσεις καθώς και αρκετοί εθελοντές.

Όλοι μαζί ,αφού χόρεψαν ως αργά, έδωσαν ραντεβού για του χρόνου…

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ