ΣΠΑΡΤΗ. Με επιτυχία διεξήχθη η Βραδιά Παραδοσιακών Χορών τη Τετάρτη 5 Ιουνίου που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης με τη συνεργασία του Γυμναστή Φυσικής Αγωγής Κο Ανδρώνη Βασίλη στο προαύλιο χώρο του Σχολείου. Τα παιδιά του Σχολείου παρουσίασαν ένα πρόγραμμα χορών από όλη την Ελλάδα που επιμελήθηκε ο δάσκαλός τους Κος Ανδρώνης Βασίλης. Το προαύλιο του Σχολείου γέμισε από γονείς και όχι μόνο, που ήθελαν να δουν από κοντά τις προσπάθειες των παιδιών τους, μιας και ο Σύλλογος πραγματοποιεί μαθήματα στο χώρο του Σχολείου κάθε χρόνο.

Παρόντες στη βραδιά αυτή ήταν επίσης η κα Φεβρωνία Πατριανάκου, ο κος Τζινιέρης Νίκωνας, ο πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής Αβάθμιας εκπαίδευσης κος Πλειώτας Χρήστος και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης πατήρ Σκάλτσας Κωνσταντίνος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην ομιλία του εξέθεσε πλην των άλλων το μεγάλο πρόβλημα του 2ουΔημοτικου Σχολείου, το οποίο είναι η έλλειψη μιας αίθουσας εκδηλώσεων. Πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλά χρόνια τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, μιας και όταν έχουν μια σχολική εκδήλωση, αυτή γίνεται είτε στους διαδρόμους, είτε σε εξωτερικό χώρο μη στεγασμένο πολλές φορές σε αντίξοες συνθήκες.

Στο τέλος του προγράμματος ακολούθησε χορός από όλους τους παρευρισκομένους με τη μουσική του Καππάκου Ηλία, Βήλο Βασίλη και Σταθάκη Νίκο.