ΣΠΑΡΤΗ. Mε πολύ μικρή συμμετοχή προσήλθαν στην κάλπη οι Δημότες Σπάρτης για να αναδείξουν την δημοτική αρχή για την επόμενη τετραετία. Μόλις το 31% των δημοτών προσήλθε στην αναμέτρηση Αργειτάκου – Δούκα (69% αποχή).
Νωρίς το βράδυ αναδείχθηκε η καθαρή διαφορά των δύο υποψήφιων με τελικά ποσοστά: Δούκας Πέτρος 57,79% και Αργειτάκος Σταύρος 42,21%.

Ο Σταύρος Αργειτάκος ανάμεσα στις δύο Κυριακές έχασε περίπου 1.100 ψηφοφόρους. Ο Πέτρος Δούκας είδε να το ψηφίζουν, σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, ακόμα 4.500 πολίτες. Τα λευκά ήταν 328 ψηφοδέλτια προερχόμενα κυρίως από τον χώρο του ΚΚΕ.

Η Συνεργασία Δούκα – Βαλιώτη / Σύριζα
Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα και οι απόλυτοι αριθμοί σε ψήφους, την Β’ Κυριακή κατόπιν συμφωνίας, έγινε μετατόπιση, περίπου 3.500 ψηφοφόρων από τον Συνδυασμό Βαλιώτη /Σύριζα προς τον συνδυασμό του Πέτρου Δούκα. Η συνεργασία αυτή επισημοποιήθηκε και δημόσια αφού έκλεισαν οι κάλπες, νωρίς το βράδυ όταν, ο απερχόμενος Δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης, προσήλθε στο εκλογικό κέντρο του Πέτρου Δούκα όπου και δέχθηκε τις ευχαριστίες για την στήριξη που παρείχε.
Την ίδια στιγμή ο κ. Αργειτάκος, αφού συνεχάρη τηλεφωνικά τον Πέτρο Δούκα, απευθύνθηκε στους συνεργάτες του και σε πολίτες, στο εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού ευχαριστώντας για την πολύτιμη συνεργασία.
Ο κ. Δούκας απευθυνόμενος σε συνεργάτες, συμμάχους και πολίτες ανέφερε ότι ενωμένοι ξεκινούν δουλειά για να πάει ο Δήμος μπροστά.

Η επόμενη μέρα
Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 ξεκινά μια άλλη εποχή για τον Δήμο Σπάρτης. Μια ευρύτατη συμμαχία, καταρχήν δημοτών και με απολήξεις σε διάφορα κόμματα καλείται να συντονίσει δυνάμεις και πρόσωπα. Ο νέος Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, κατάφερε μέσα σε 50 ημέρες να πείσει το 30% των δημοτών και χρειάστηκε και την στήριξη Βαλιώτη / Σύριζα για να πάρει τελικά το καθαρό 57,79% των ψήφων.

Μέλημά του να επιλέξει τους καταλληλότερους συνεργάτες για να υλοποιήσει το πρόγραμμα των 180 ημερών, μέσα στις οποίες έχει δεσμευθεί ότι θα αλλάξει την κατάσταση στον Δήμο Σπάρτης. Με πλειοψηφία 22 εδρών έναντι 16 του Σταύρου Αργειτάκου και 3 του ΚΚΕ, οι Πέτρος Δούκας και Βαγγέλης Βαλιώτης θα πορευτούν αναλόγως.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Β' Κυριακή
Συμμετοχή 31,6%
Λευκά 328

Δούκας Πέτρος
ΣΠΑΡΤΗ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
57,79% / 9.203 ψήφοι

Αργειτάκος Σταύρος
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
42,21% / 6.721 ψήφοι