Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών05-06-2019 10:06   

Το  Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος» παρουσιάζει το πρόγραμμα δράσεων του εν’ όψει  της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.
«Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος» σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας & την Κοινωφελή Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας, θα συνεργαστεί με τον «Παραμυθά» Δρ. Στέλιο Πελασγό σε τρείς (3) παραστάσεις αφήγησης λαϊκών παραμυθιών, ιστοριών και ευτράπελων διηγήσεων με τίτλο: «Χαλικάκια στο σκοτεινό μονοπάτι»- Παραμύθια ενάντια στην εξάρτηση.

Οι επιλεγμένες παραδοσιακές ιστορίες από όλο τον κόσμο στο στόμα του Στέλιου Πελασγού δυναμώνουν τα φτερά όσων ετοιμάζονται να πετάξουν μακριά απ’ την φωλιά, βάζουν χαλικάκια στην τσέπη όσων φοβούνται ότι θα εγκαταλειφθούν, ξεμαρμαρώνουν τους μαρμαρωμένους και χτίζουν ανεξάρτητες και δυνατές προσωπικότητες που ξέρουν να μοιράζονται την δύναμη τους και το προσφάγι τους, να ακούν το άλογο τους όταν μιλά και να κυνηγούν τα όνειρά τους.

Η παράσταση αφήγησης στηρίζεται πάνω στα λαϊκά παραμύθια που για δεκαετίες αποτέλεσαν τον κορμό του προγράμματος πρόληψης «Παραμύθια ενάντια στα ναρκωτικά» το οποίο σχεδίασε και εφάρμοσε στην Κύπρο ο Δρ. Στέλιος Πελασγός σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την ΥΚΑΝ.

Η παράσταση διαρκεί 70-90΄ και απευθύνεται σε παιδιά κι εφήβους, μικρούς και μεγάλους, προσαρμοζόμενη στο εκάστοτε κοινό.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων αναλυτικότερα: 

  • Την Παρασκευή 07 Ιουνίου και ώρα: 20:30, η παράστασηθα πραγματοποιηθείστο Κάστρο της Μονεμβασιάςστην πλατεία Ελκομένου Χριστού.
  • Το Σάββατο 08 Ιουνίου και ώρα: 20:30, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση στον προαύλιο χώρο του Σπηλαίου της Καστανιάς στη Νεάπολη.
  • Την Κυριακή 09 Ιουνίου και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί η ίδια παράσταση στο Φαράγγι του Λάρνακα στους Μολάους.

Επιπλέον, η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σας ενημερώνει ότι:

1ον : Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 η είσοδος στο Σπήλαιο της Καστανιάς και στο Ναυτικό Μουσείο της Νεάπολης θα είναι δωρεάν &

2ον : Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθούν δύο επιπλέον ξεναγήσεις εκτός του προγράμματος του σπηλαίου οι οποίες θα είναι δωρεάν, η μία στις 19:00 και η άλλη στις 19:45.

Μετά το πέρας των ξεναγήσεων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών θα πραγματοποιηθεί παράσταση λαϊκών παραμυθιών, ενάντια στην εξάρτηση με τίτλο « Χαλικάκια σε σκοτεινό μονοπάτι» από τον Δρ. Στέλιο Πελασγό με τη συνοδεία μελωδιών που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λακωνίας « Δίαυλος»

Για οποίον ενδιαφέρεται και δεν έχει όχημα ενημερώνουμε ότι θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση με το λεωφορείο του Δήμου μας στις 18:00 από την πλατεία του Ηρώων με επιστροφή στις 22:30.»

Το notospress.gr είναι χορηγός επικοινωνίας

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ