Οι Δημοτικές, Περιφερειακές εκλογές καθώς και οι Ευρωεκλογές τελείωσαν. Η επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται όμως ότι θα αργήσει γιατί έχει ήδη αρχίσει η προεκλογική περίοδος για τις Εθνικές Εκλογές.

Ο τομέας που φαίνεται να στενάζει πιο πολύ από αυτήν την μακρόχρονη προεκλογική περίοδο είναι ο τουρισμός και συγκεκριμένα ο εγχώριος. Επικοινωνήσαμε με τον κύριο Δημήτρη Πολλάλη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας και μας μίλησε για τις κρατήσεις στο νομό. «Γενικότερα το κλίμα των κρατήσεων δεν έχει ξεκινήσει καλά. Όχι μόνο για τη Λακωνία αλλά για όλη την Ελλάδα», μας είπε ο κύριος Πολλάλης που είναι και ταμίας στης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. «Ο βασικός λόγος, είναι οι επαναλαμβανόμενες εκλογές.»

Φαίνεται ότι ο νομός Λακωνίας που παραδοσιακά είναι προορισμός εγχώριου τουρισμού πλήττεται περισσότερο. «Ο τουρισμός είναι ευαίσθητο προϊόν. Θέλει ησυχία και αρμονία». Οι εκλογές τις 7ης Ιουλίου φαίνεται να μην είναι ότι καλύτερο για την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Κλείνοντας τη συνομιλία μας με τον κύριο Πολλάλη μας θύμισε τα πλήγματα που έχει υποστεί ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια με τις αναταραχές στο πολιτικό τοπίο τους καλοκαιρινούς μήνες. «Θυμόμαστε τέλη Ιουνίου του 2015 εφαρμόστηκαν τα capital controls, 5 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς το δημοψήφισμα. Και φέτος 7 Ιουλίου μέσα στο καλοκαίρι πάλι εθνικές εκλογές».