ΣΠΑΡΤΗ. Αναστατωμένοι είναι οι Νεοδημοκράτες στον Δήμο Σπάρτης μετά την αποκάλυψη ότι στελέχη παλαιάς κοπής, που κατοικοεδρεύουν στο Δήμο Σπάρτης προσπαθούν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα της Β’ Κυριακής στον Δήμο, με αθέμιτες μεθόδους.

Τηλεφωνούν σε μέλη και σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας τόσο στη Σπάρτη όσο και στα χωριά του Δήμου και ισχυρίζονται ότι το κόμμα έχει δώσει χρίσμα για τη Δημαρχεία στον υποψήφιο Πέτρο Δούκα.

Πρόκειται για μια ενέργεια εξαιρετικά επιζήμια για την Νέα Δημοκρατία ενόψει Περιφερειακών αλλά κι Εθνικών Εκλογών που εξανάγκασε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λακωνίας κ. Βασίλη Ορφανό να προβεί σε δήλωση. Μιλώντας αποκλειστικά στο notospress.gr ο κ. Ορφανός ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ ποτέ έδωσε το χρίσμα, ούτε καν το σκέφθηκε, σε υποψήφιο δήμαρχο στη Σπάρτη, όπως και σε κανέναν περιφερειακό δήμο της χώρας. Τόνισε δε ότι όσοι, όποιοι και αν είναι, διαδίδουν κάτι τέτοιο ψεύδονται.

Στόχος της συγκεκριμένης υπόγειας παρέμβασης απ’ ότι φαίνεται ήταν η δέσμευση της ψήφου του Νεοδημοκράτη υπέρ του υποψήφιου Δήμαρχου Πέτρου Δούκα, ο οποίος δεν έχει πάρει θέση για το θέμα. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η τηλεφωνική προτροπή γινόταν πιεστική με την επωδό ότι η Νέα Δημοκρατία έρχεται στην εξουσία και έχουν κάθε λόγο να στηρίξουν τον εκλεκτό της.

Στόχος της παρέμβασης ήταν να ανακοπεί η ανοδική πορεία του υποψήφιου Δήμαρχου Σπάρτης Σταύρου Αργειτάκου, που προηγείται πλέον με διψήφιο ποσοστό, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο και αδέσμευτο ψηφοδέλτιο, με υποψήφιους απ’ όλους τους χώρους, αλλά έχει ισχυρή διείσδυση στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας απ΄ όπου και προέρχεται. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο θέμα αλλά και σε πρόσωπα και πράγματα στη συνέντευξη που έχει παραχωρήσει και θα μεταδοθεί σήμερα το απόγευμα στην περιφερειακή Τηλεόραση Μεσόγειος και στο notospress.gr