Γιατί ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πλήγωσαν θανάσιμα την αριστερή συνείδηση της κοινωνίας29-05-2019 07:56   

Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Η  εντυπωσιακή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θυμίζει το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» . Ενός «θανάτου» που όλοι τον έβλεπαν να έρχεται εκτός από τον Αλέξη  Τσίπρα , τους αυλικούς του και τα φερέφωνά του.

Ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε ηχηρά τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση για πολλούς λόγους αλλά κυρίως :
1. Για το εθνικό ξεπούλημα της Μακεδονίας που συνοδεύτηκε με τη λοιδορία , τη συκοφάντηση και την εξύβριση  του ελληνικού λαού για τις κινητοποιήσεις  διαμαρτυρίας που έκανε.
2. Για το ύφος και το ήθος της εξουσίας που άσκησαν , θυμίζοντας μπατίρηδες που έπιασαν ξαφνικά και αναπάντεχα το  ΤΖΟΚΕΡ κι  όρμησαν  στη χλιδή , στη μαρμίτα και στα σκυλάδικα με πούρα , σαμπάνιες και ουίσκια , χορεύοντας  - λιώμα - στις πίστες υπό τους ήχους καψουροτράγουδων ,  ραίνοντας εαυτούς και αλλήλους με πανέρια λουλουδιών , την ώρα που ο λαός στέναζε από τις πολιτικές τους .
3. Για  το ψέμα , την εξαπάτηση και τη διαρκή διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας ,  που υποβίβασε  προκλητικά τη νοημοσύνη του Έλληνα .
4. Για τη «μαυρογιαλούρικη» παλαιοκομματική νοοτροπία , που αντέγραψε ό,τι χειρότερο είχαν να θυμηθούν οι Έλληνες από το  φαύλο πολιτικό παρελθόν .
5. Γιατί από το δημοψήφισμα και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας απώλεσαν οριστικά και αμετάκλητα την πολιτική τους ταυτότητα  και αυτο-διακωμωδήθηκαν , γενόμενοι πολιτικοί τυχοδιώκτες : Δήλωναν «αριστεροί» αλλά εφάρμοζαν σκληρή δεξιά-μνημονιακή πολιτική .

Η μεγαλύτερη , όμως , ζημιά που έκανε ο  Αλέξης Τσίπρας και οι αυλικοί του , εκτός από την ολοκλήρωση των μνημονιακών πολιτικών και δεσμεύσεων κατ’ επιταγήν των αφεντικών , είναι πως πλήγωσαν θανάσιμα την αριστερή συνείδηση της κοινωνίας , πήγαν πίσω το λαϊκό κίνημα και προσυπέγραψαν (φαρδιά – πλατιά) πως «άλλος δρόμος» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .

Ο Αλέξης Τσίπρας , με τη διαχείριση της εξουσίας ως πρωθυπουργός , διέλυσε τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς , που με αγώνες , θυσίες και ανιδιοτέλεια  χτίστηκε, πέτρα την πέτρα , από το 1968 και μετά  και καπηλεύθηκε  τους αγώνες  της  προκειμένου να έρθει στην εξουσία και να στήσει ένα προσωποκεντρικό (ρωμαϊκού τύπου) καθεστώς  , λυμαίνοντάς την . Συγχρόνως , στην απέλπιδα προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία , δεν δίστασε να χτυπήσει το πολιτικό σύστημα συνολικά , διαλύοντας κι εξαφανίζοντας μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς , ευνοώντας κι ενθαρρύνοντας τον πολιτικό γενιτσαρισμό ,  με ό,τι δυσμενές αυτό συνεπάγεται για τη δημοκρατία και τις συνθήκες του πολιτικού «γίγνεσθαι».

Η επερχόμενη πρωθυπουργία του Μητσοτάκη και η επανάκαμψη της ΝΔ στην εξουσία , είναι έργο  , ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ , του  Αλέξη Τσίπρα και των αυλικών του .

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ