Τα παιδιά στις όχθες του Ευρώτα29-05-2019 08:01   

ΣΠΑΡΤΗ. Εκπαιδευτική Δράση με τίτλο  “εκπαιδευτικό σχεδιο για την προστασία του ποταμού  Ευρώτα από την ρύπανση” πραγματοποιήθηκε στις όχθες του ποταμού από τον Συλλόγο Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Τα παιδιά βρέθηκαν στο ποτάμι και ενημερώθηκαν για το περιβάλλον μέσα από μια σειρά δράσεων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της εκπαίδευσης των προσχολικών ηλικιών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση πραγματοποιήθηκε από την νηπιαγωγό και πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του ποταμού Ευρώτα  Κα Δέσποινα Πορφύρη.

Η γνώση, η αγάπη, το ενδιαφέρον για το ιστορικό αυτό ποτάμι που διασχίζει την Αρκαδία και τη Λακωνία διανύοντας 90 χιλιόμετρα  και υπάγεται στο δίκτυο NATURA «ΦΥΣΗ2000», έδωσε την αφορμή σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σχέδιο που είχαν προετοιμάσει επιστήμονες - ενεργά μέλη του Συλλόγου που ερευνούν και ασχολούνται με την προστασία του ποταμού.

Οι μικροί μαθητές πήραν το μήνυμα «Όχι σκουπίδια στον Ευρώτα! – Ο Ευρώτας να είναι καθαρός!» μέσα από το βιωματικό παιχνίδι.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ανακοίνωσή του, συγχαίρει τον Σύλλογο Φίλων του ποταμού Ευρώτα για το εξαιρετικό περιβαλλοντολογικό έργο τους και ευχαριστεί θερμά την Κα Δέσποινα Πορφύρη για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού σχεδίου. Τιμητικά ευχαριστεί την παρουσία των Μελών από την Νομό Λακωνίας: την Κα Αγγελάκου Γιαννούλα - Κα Κοκκόρου Ειρήνη «Παιδόραμα» , την Κα Αναγνωστάκου Σταυρούλα  «Αναγνωστάκου Σ.», την Κα Κολοβού Δήμητρα «Παιδικό Εργαστήρι», τον Κο Πολυχρονάκο Δημήτρη «Εκπαιδευτήρια Πολυχρονάκου Βάνα», όλους τους γονείς,  τα παιδιά τους και τους παιδαγωγούς που συμμετείχαν  με μεγάλο ενδιαφέρον.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ