ΣΠΑΡΤΗ. Η λέξη ανανέωση αρχίζει να αποκτά στη Σπάρτη άλλη διάσταση.
Η αναμέτρηση στην αυτοδιοίκηση έχει προκαλέσει παραφράσεις και αλληγορίες. Για παράδειγμα, κατηγορείται για παλαιό, αυτό που φέρνει την ανανέωση και την ίδια στιγμή μιλούν για ανανέωση, οι τυπικοί εκπρόσωποι του παλαιού.
Ο Πέτρος Δούκας είναι εκπρόσωπος της παλαιάς πολιτικής σκηνής, που απλά εμφανίστηκε πριν από 50 μέρες στη Σπάρτη και δείχνει νεοφερμένος. Άλλο νέος, άλλο νεοφερμένος… Αυτό δεν μπορεί να λέγεται ανανέωση. Και επιτέλους, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκφράζουν την ανανέωση, το φρέσκο και το νέο, οι άνθρωποι που είναι φορείς της ακούσιας αποτυχίας, της δραματικής μετριότητας και της εντυπωσιακής ανευθυνότητας.
Τρεις πρώην συνεργάτες του Βαγγέλη Βαλιώτη κι ένας πρώην συνεργάτης του Σταύρου Αργειτάκου, οι κ.κ. Μοιράγιας, Ρήγας, Πατσιλίβας και Κανακάκος με ότι καταπιάστηκαν, αποδείχθηκε, ότι δεν πέτυχαν. Αυτοί σήμερα, αφού έφραξαν τον δρόμο στην Τασία Κανελλοπούλου, αποτελούν την ηγετική ομάδα του Πέτρου Δούκα, ο οποίος πλέον δεν μπορεί να ισχυρίζεται, ότι είναι φορέας του πολιτικού πολιτισμού και της αναγέννησης.
Οι πολίτες θα πρέπει να προσέξουν, αυτή τη φορά, τα μεγάλα λόγια, τους «μεσσίες» και τους περιφερόμενους δελφίνους…