ΣΕΛΛΑΣΙΑ. Σε μια σεμνή τελετή η Ενορία Σελλασίας και η τοπική κοινωνία, παρουσία αρχών και πολιτών, απέδωσαν την τιμή που όφειλαν στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Αναφορές από τον εφημέριο πατέρα Νικόλαο Τσέτσεκα, τον δημοτικό σύμβουλο Σαράντο Καπετανάκη και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας στο έργο και τις ευεργεσίες των αδελφών παιδιών του Δημητρίου Γιανακόπουλου. Προβολή βίντεο και αποκάλυψη μαρμάρινης στήλης με τα ονόματα και την προσφορά τους.

Τα αδέλφια Παύλος, Θανάσης, Κωνσταντίνος και Βασιλική, αείμνηστοι ευεργέτες της Σελλασίας και του Δήμου Σπάρτης, κατάγονται από την Σελλασία όπου έζησαν διαστήματα των παιδικών τους χρόνων. Η αγάπη και νουθεσία του πατέρα τους, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τους οδήγησε σε ένα σκληρό αλλά τελικά αποδοτικό αγώνα και δημιούργησαν την μεγαλύτερη Βιομηχανία Φαρμάκων στην Ελλάδα τη ΒΙΑΝΕΞ και μια από τις πιο υπολογίσιμες στην Ευρώπη. Η αγάπη τους για τον αθλητισμό τους έφερε μέσα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού όπου έγραψαν μεγάλες στιγμές κι έζησαν τη δόξα των αξεπέραστων διακρίσεων στο μπάσκετ του ιστορικού Συλλόγου. Ποτέ δεν ξέχασαν τη ιδιαίτερη πατρίδα τους τη Σελλασία και τη Σπάρτη. Μια ανοικτή πόρτα πάντα υπήρχε και θα υπάρχει για τους συμπατριώτες τους.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σελλασία, τελετή απόδοσης τιμής και αρχιερατικό μνημόσυνο στην Αγία τριάδα, ήταν παρόντες:
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, γιός του Παύλου.
Ο Κώστας και ο Δημήτρης Παναγούλιας, γιοί της Βασιλικής Γιαννακοπούλου – Παναγούλια.
Η Αθήνα Γιαννακοπούλου, θυγατέρα του Κώστα.
Η Δέσποινα Γιαννακοπούλου, σύζυγος του Παύλου.
Η Ιωάννα Γιαννακοπούλου σύζυγος του Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλου.
Τα παιδιά του Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλου Παύλος και Δέσποινα.
Τα εξαδέλφια τους Τάσος και Ρούλα Γιαννακόπουλοι

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις όπου ξεχώρισε ο λόγος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και η παιδική χορωδία της Ενορίας. Για το έργο τους μίλησαν ο εφημέριος Ν. Τσέτσεκας και ο δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης Σαράντος Καπετανάκης.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά και δεσμεύτηκε ότι η οικογένεια θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της Σελλασίας και των ανθρώπων της.