Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Εκλογές έρχονται στις 26 Μαΐου, πολλαπλές μάλιστα. Συγκεκριμένα για τις ευρωεκλογές και για τις τοπικές εκλογές και όπου να ναι πλησιάζουν και οι βουλευτικές.

Για άλλη μία φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Παροχολογία στο έπακρο και μετά μηδέν ή ελάχιστα εις το πηλίκο. Ας θυμηθούμε μερικές υποσχέσεις που έχουν μείνει στη μνήμη μας επειδή δεν έγιναν ποτέ παρόλο που διατυμπανίστηκαν.

1. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεότερος και πρώην πρωθυπουργός, μας έταζε πως θα επαναφέρει το θρήσκευμα στις ταυτότητες αλλά αυτό δεν έγινε.

2. Στην τοπική κοινωνία της Σπάρτης χρόνια ολόκληρα πάνω από δεκαετία μας τάζουν το μουσείο αλλά στο τέλος μας κοροϊδεύουνε. Αυτό το μουσείο είναι χειρότερο και από το γεφύρι της Άρτας καθώς αυτό ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν. Το μουσείο της πόλης μας δεν χρειάζεται να γκρεμιστεί τη νύχτα γιατί δεν χτίζεται ποτέ.

3. Πάλι στην τοπική κοινωνία της Λακωνίας και συγκεκριμένα ιδιαίτερα της Σπάρτης μας κορόιδεψαν με τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα τη νοσηλευτική. Σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη απάντησε ο υπουργός (και υπάρχει και σχετικό βίντεο στο ίντερνετ) πως η σχολή δεν θα φύγει αν δεν εξαντληθούν όλα τα περιθώρια παραμονής της και πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αναβάθμιση του νοσοκομείου της Σπάρτης για να μπορεί να υποστηρίξει την σχολή. Καθησυχαστήκαμε και εμείς τα κορόιδα ότι αυτό θα πάρει χρόνια, οπότε τουλάχιστον για μία δεκαετία η σχολή θα μείνει στην πόλη μας (έως ότου το νοσοκομείο αναβαθμιστεί) και πως δεν θα φύγει τελικά ποτέ, ενώ από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος οι πρωτοετείς φοιτητές της σχολής θα φοιτήσουν στην Τρίπολη. Ποιο το αποτέλεσμα; Ο Θανάσης Δαβάκης να αποδείξει ότι ο Γαβρόγλου είναι ένας ψεύτης, εμείς τα κορόιδα που κοροϊδεύει ο υπουργός παιδείας Γαβρόγλου και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η σχολή να κατευθυνθεί στην αρκαδική πρωτεύουσα.

4. Πάλι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας έταζε πριν την πρώτη εκλογή της ,ότι με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ “ο ελληνικός λαός ΕΝΦΙΑ δεν πληρώνει”, όπως έλεγε ο πρώην υπουργός παιδείας Φίλης σε τηλεοπτική εκπομπή. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε κάθε χρόνο που βγαίνει η λυπητερή του ΕΝΦΙΑ.

5. Και τέλος για να μην μακρηγορήσω η μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έχει γνωρίσει το κράτος των Ελλήνων. Φυσικά αναφέρομαι στο δημοψήφισμα του πρωθυπουργού Τσίπρα όπου το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το έκανε ΝΑΙ.

Πού θα πάει αυτή, η κατάσταση; Θα επέμβει κανένας δικαστικός ή εισαγγελικός λειτουργός και να τους καθίσει στο σκαμνί για διασπορά ψευδών ειδήσεων, εξαπάτηση και τα λοιπά; Θα έχουν οι πολιτικοί μας επιτέλους συνέπεια λόγων και έργων ή αλλιώς συνέπειες για τα λόγια τους που δεν έκαναν έργα; Και φυσικά επειδή είναι ακατόρθωτο να συμβεί αυτό στον απόλυτο βαθμό, γιατί υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες, ας καταθέτουν το πρόγραμμά τους στις δικαστικές αρχές και στο τέλος να κάνουν οι δικαστικές αρχές τον απολογισμό . Αν δεν έχουν κάνει ούτε τα μισά να έχουν και ανάλογες συνέπειες!!!

Γιατί ο ελληνικός λαός είναι ένα θηρίο που μπορεί να κοιμάται, αλλά όταν ξυπνήσει….

* Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr