ΣΠΑΡΤΗ. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης την Τετάρτη, 15 Μαϊου 2019. Πλήθος κόσμου άκουσε και συμμετείχε με αγωνιστικό παλμό τους ομιλητές, Αλέκο Βουνάση, υποψήφιο δήμαρχο Σπάρτης με την Λαϊκή Συσπέιρωση, Ελένη Βαλιώτη, υποψήφια περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου, Θανάση Κολιζέρα, υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και την κεντρική ομιλία από τον Τηλέμαχο Δημουλά μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι δήμου Ευρώτα, Γιώργος Κυλάκος, Ανατολικής Μάνης, Δημήτρης Αναστασάκος και Μονεμβασίας , Ελένη Αναγνωστοπούλου.

Ο Αλέκος Βουνάσης μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

"Φίλες και φίλοι συνδημότες και συνδημότισσες, έχει έρθει η ώρα να κάνουμε το μεγάλο βήμα.
Ο λαός να κάνει την πραγματική διαφορά, και η διαφορά αυτή θα γίνει αν στηρίξουμε και εκλέξουμε δημοτική αρχή και περισσότερους δημοτικούς σύμβουλους με τη Λαϊκή Συσπείρωση που έχει σήμα το κόκκινο γαρίφαλο. Όχι τυχαία. Το κόκκινο γαρίφαλο είναι το σύμβολο των αγώνων και των θυσιών, και ο τόπος μας έχει πολλούς τέτοιους αγώνες και θυσίες στη Σπάρτη, στα χωριά του Πάρνωνα και του Ταΰγετου όπως: η Τρύπη, οι Σουστιάνοι, η Λογγάστρα, η Βορδόνια, η Αράχωβα, η Άρνα, η Ζούπαινα κ.λπ.
Ο συνδυασμός μας αποτελείται από αγωνιστές του λαϊκού κινήματος που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα συντέλεσαν στην οργάνωση της πάλης για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας μας, για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από τη βαρβαρότητα που δέχεται.
Ο λαός μας παρακολουθεί με αηδία αυτά που συμβαίνουν με αποχωρήσεις και προσχωρήσεις ανάμεσα στους συνδυασμούς των άλλων δυνάμεων. Δεν ξέρουμε πλέον ποιοι είναι κεντροδεξιοί ποιοι είναι κεντροαριστεροί που μέσα στα ψηφοδέλτια τους φιγουράρουν ακροδεξιά μπουμπούκια ψαρεύοντας ψήφους στα βρομόνερα της Ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής όπως έγινε και στις προηγούμενες εκλογές.
Ο καθένας καταλαβαίνει πως όλες αυτές οι δυνάμεις λειτουργούν ως «συγκοινωνούντα δοχεία». Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα πάρει την καρέκλα του δημαρχείου.
Ζήσαμε και τον τάχα μου αριστερό αντιμνημονιακό δήμαρχο, και νυν εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ, που θα έκανε την διαφορά. Και τι είδαμε; Μια από τα ίδια και χειρότερα. Εγκαταλειμμένα τα χωριά και οι συνοικίες στην τύχη τους".

Απόσπασμα από την ομιλία Δημουλά:

«Γιατί πραγματικά ΣΥΓΧΡΟΝΟ στην εποχή µας, της μεγάλης ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι ο λαός και η νεολαία να απολαμβάνει µία καλύτερη ζωή, µε σύγχρονα δικαιώματα και όχι οι νέοι να ζουν χειρότερα από ό,τι ζούσαν οι γονείς τους.
Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Περιφέρειες και δήμους
Για να βάλουμε περισσότερα εµπόδια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στα αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις και την Τοπική ∆ιοίκηση
Για να έχουμε ακόμα περισσότερους εκλεγμένους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που θα αποτελούν τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.
Που θα µπουν μπροστά και θα συγκρουστούν µε την εφαρμοζόμενη πολιτική, µε τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων. Θα διεκδικήσουν μαζί µε το λαό μέτρα στήριξης και ανακούφισης, κάλυψης των απωλειών, σύγχρονα δικαιώματα.
Απευθυνόμαστε σε όσους, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους ή τους διαφορετικούς προβληματισμούς τους σε κάποια θέματα, βλέπουν στο ΚΚΕ τη μοναδική δύναμη αντίστασης, οργάνωσης του λαού για ριζικές αλλαγές.
Τους εργάτες, υπάλληλους, επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, νέους και συνταξιούχους, που μαζί σηκώνουμε τα βάρη που μας φορτώνουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το κεφάλαιο.
Όλους αυτούς με τους οποίους έχουμε βρεθεί δίπλα - δίπλα στην καθημερινή πάλη.
Όλους αυτούς που νιώθουν πραγματικά “προοδευτικοί”, “αριστεροί” γι αυτό και δεν ανέχονται να μαγαρίζονται τέτοιες λέξεις από αυτούς που μας γυρίζουν πίσω στον μεσαίωνα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του.
Τους αγωνιστές που ξέρουν ότι ποτέ και πουθενά δεν υπήρξε ΝΑΤΟϊκή αριστερά και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Αυτούς που έχουν πια την πείρα και μπορούν να δουν ότι η λογική του «μικρότερου κακού» μας οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο.

Σε όλους αυτούς απλώνουμε το χέρι για να πάρουν τη θέση τους δίπλα μας και μπροστά στις εκλογικές μάχες και στο κίνημα. Για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε όλα όσα μπορούμε να έχουμε. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Με ΚΚΕ ισχυρό παντού.»