ΛΑΚΩΝΙΑ. Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος. Με ρητορική δεινότητα ξετύλιξε το σκεπτικό του, με συχνές αναφορές στο παρελθόν. Ευθέως ζήτησε την στήριξή του από τους Λάκωνες, ως Λάκωνας, γέννημα – θρέμμα, και την ανάδειξή του στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Μια φράση συμπολίτη με συγκίνησε: «Βασίλη δώσε στους Λάκωνες την ευκαιρία να σε ψηφίσουμε»»

Πρώτο μέλημά του θα είναι η διαφύλαξη των συνόρων και η προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αιτία για τα ακραία μορφώματα σε όλη την Ευρώπη είναι τα διάτρητα σύνορα. Καθησύχασε ως πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ότι η Ελλάδα είναι ανώτερη, στρατιωτικά, δύναμη από την Τουρκία.

Δεύτερο μέλημά του θα είναι η προάσπιση της πρωτογενούς παραγωγής και των εκλεκτών προϊόντων όπως αυτά της Λακωνίας. Επίσης στοχεύει στην ισχυρή παρέμβαση σε Ευρωκοινοβούλιο και Λαϊκό κόμμα για να εδραιώνονται και να γίνονται σεβαστά τα αιτήματα – θέματα της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στη Ν.Δ. την χαρακτήρισε την Πατριωτική και συνάμα Ευρωπαϊκή Παράταξη της Ελλάδας. Προέβλεψε σύντομα, μέσα στο Καλοκαίρι εκλογές και νίκη της Νέας Δημοκρατίας.