ΜΟΛΑΟΙ. Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας της Μητέρας, η Δικηγόρος και διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια Χρυσαυγή Ατσιδάκου, Αναπλ. Γραμματέας Οικογενειακών Θεμάτων και Ισότητας των φύλων της Νεας Δημοκρατίας και Υπεύθυνη για την Πελοπόννησο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γυναικών Ευρώπης, προσκεκλημένη του ιστορικού Συλλόγου «Κυριών και Δεσποινίδων Μολάων», με σχετική ομιλία της που πραγματοποιήθηκε την 12η Μάη , παρουσίασε την «Ελληνίδα – Ευρωπαία Μητέρα».

Η ομιλία της Χρυσαυγής είχε την πρωτοτυπία και το ενδιαφέρον να παρουσιάσει τον Ευρωπαϊκό χαρακτήρα της Ελληνίδας γυναίκας - μητέρας , στα πλαίσια της μεγάλης πατρίδας της Ευρώπης . Οι αναφορές της ήταν σχετικές για τα κοινά που ενώνουν τους λαούς και τα κράτη της Ευρώπης, για την Ευρωπαϊκή Ειρήνη που εδώ και εβδομήντα χρόνια χάρισε στους λαούς, στις μητέρες και στα παιδιά τους, ασφαλέστερο, καλύτερο και ποιοτικότερο επίπεδο ζωής, με υλικά και πνευματικά αγαθά που αναδεικνύουν εννέα από τα μέλη –κράτη στην πρώτη δεκάδα των ευνοϊκών χωρών για τη μητέρα και το παιδί. Μεταξύ των εννέα είναι και η Ελλάδα.

Αναφέρθηκε σε συγκριτικά στοιχεία , σχετικά με το επίπεδο ευημερίας των γυναικών, των μητέρων , των παιδιών και των λαών γενικά και συγκεκριμένα για τα επίπεδα υγείας και υγιεινής, μορφωσης και απασχόλησης . Αναφέρθηκαν οι αμφισβητήσεις των Ευρωπαϊκών κεκτημένων , οι οποίες ακριβώς δικαιολογούνται από το ότι η Ευρώπη αποτελεί «Γη της Επαγγελίας« για κάθε καταπιεσμένο και κυνηγημένο , για κάθε μητέρα που προσπαθεί να σώσει το παιδί της . Η ομιλήτρια έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη διαφύλαξης της Ενωμένης Ευρώπης , «της πολυτιμότερης ιδέας που είχαμε ποτέ οι Ευρωπαίοι «, της ανάγκης της ενιαίας πολιτικής σε κάθε τομέα που θα καλυτερεύσει τη ζωή των Ευρωπαίων ,αλλά και επισήμανε ότι σ αυτόν τον αδιανόητης τεχνολογίας κόσμο που ανοίγεται μπροστά μας, όπου η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί –ξαναδημιουργεί τα παιδιά του μέλλοντος, εμείς οι ελληνίδες ευρωπαίες μητέρες ,κρατάμε και διαφυλάττουμε τα χαρακτηριστικά και τις αξίες που διαμόρφωσαν την Ευρώπη ως κοινό τόπο αξιών , ιδεών , ηθικής, ασφάλειας και πολιτισμού .

Λόγω του ιδιαίτερου αντικειμένου της ομιλίας και της παρουσίας της Χρυσαυγής Ατσιδάκου , στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γυναικών Ελλάδος και Αντιπρόεδρος Ευρώπης Αφροδίτη Μπλέτα, υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Ν.Δ. η οποία χαιρέτισε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του ιστορικού Συλλόγου των Μολάων.