«Από την πρώτη κυκλοφορία στην κορυφή των παγκοσμίως καλύτερων ελαιόλαδων»

enKardia / Ultra Premium / Extra Virgin Olive Oil

16-05-2019 08:51   

ΓΕΡΑΚΙ. Το μοναδικό Ελληνικό χρυσό βραβείο για τους τρεις ισχυρισμούς υγείας που φέρει, και αργυρό βραβείο ποιότητας για τα οργανοληπτικά του στοιχεία απέσπασε το enKardia Ultra Premium Extra Virgin Olive Oil στον έγκριτο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιόλαδου London IOOC 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τη δύσκολη χρονιά που αντιμετώπισαν φέτος οι ελαιοπαραγωγοί

στην Ελλάδα, ανάμεσα στους εικοσιένα συνολικά νικητές για τους ισχυρισμούς υγείας, συναντώνται δέκα Ελληνικά ελαιόλαδα!

Το enKardia Ultra Premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Το περιορισμένης κυκλοφορίας enKardia Ultra Premium Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (evoo), έχει χαμηλή οξύτητα (0,22%), είναι μονοποικιλιακό και παράγεται από διαλεχτές ελιές κορωνέικης ποικιλίας (υποείδος μανιατάκι), στο Γεράκι Λακωνίας. Έχει χρυσοπράσινο χρώμα και βελούδινη αίσθηση στο στόμα. Το άρωμα του χαρακτηρίζεται φρουτώδες, μεσαίας έντασης και διακρίνεται για την ελαφρώς πικρή και πικάντικη γεύση του. Η μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και βιταμίνη Ε καθιστούν το enKardia Ultra Premium evoo ένα ανεκτίμητο «μυστικό» υγείας και μακροζωίας, απαραίτητο για την καθημερινή μας διατροφή.

Οι Ισχυρισμοί υγείας enKardia Ultra Premium EVOO, βάσει του κανονισμού EC/EFSA, για πολυφαινόλες, Βιταμίνη Ε και μονοακόρεστα λιπαρά

«νους υγιής εν σώματι υγιεί»

Οι πολυφαινόλες συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες, με την προϋπόθεση ημερήσιας κατανάλωσης 20 γρ (περίπου δύο κουταλιές της σούπας), τα οποία περιέχουν 5 mg πολυφαινόλες, πάντα στο πλαίσιο ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής. Το enKardia περιέχει 8-10 mg στα 20 γρ. Η βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες. Τα μονοακόρεστα λιπαρά (ελαϊκό οξύ) στη δίαιτα συμβάλλουν στα κανονικά επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, εκτός από την καρδιά, προστατεύει τον εγκέφαλο και το σώμα από μεγάλη γκάμα ασθενειών και δρα ως αντιγηραντικό.

H Εταιρεία

Μέσα από την οικογενειακή παράδοση τριών γενιών και έπειτα από πολυετή έρευνα και επισταμένη μελέτη, το 2018 ξεκίνησε το ταξίδι της η enKardia Olive Products, με έμφαση στις διεθνείς αγορές. «Εμείς εδώ σεβόμαστε πρώτα το περιβάλλον». Η διαδικασία παραγωγής εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ακολουθεί πιστά τους κώδικες ορθής γεωργικής πρακτικής, τους κανόνες της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, καθώς και εκείνους του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου. Στοχεύουμε στην ανώτατη δυνατή ποιότητα, με τη χρήση πιστοποιημένων τεχνικών και καινοτόμων πολιτικών. Σκοπός μας δεν είναι απλά η παραγωγή ελαιόλαδου, αλλά και η παγκόσμια συμβολή στην ενημέρωση σχετικά με τη σπουδαιότητα της Μεσογειακής Διατροφής, στην καρδιά της οποίας βρίσκεται το ελαιόλαδο.

Τα Τσίλια, ο Εθνικός μας ελαιώνας

Ο ελαιώνας enKardia βρίσκεται στον νομό Λακωνίας, νοτιοανατολικά από την Σπάρτη, στην κωμόπολη Γεράκι, σε υψόμετρο 300μ. Το μικροκλίμα της περιοχής «προικίζει» το ελαιόλαδο της υποποικιλίας της κορωνέικης μανιατάκι με κορυφαίες γευστικές ιδιότητες, θεωρείται από τα υψηλότερα ποιοτικά ελαιόλαδα ανά τον κόσμο. Από το 1867 ο ελαιώνας της περιοχής έχει καταχωρηθεί επίσημα στα αρχεία του ελληνικού κράτους ως «Εθνικός ελαιώνας Τσιλίων ή Τζιλίων». Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο enΚardia, προέρχεται αποκλειστικά από αυτόν τον ελαιώνα.

Τα Προϊόντα & οι Διακρίσεις

Σειρά enKardia - ULTRA PREMIUM εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

μονοποικιλιακό: από ελιές κορωνέικης ποικιλίας (υποείδος μανιατάκι),

χαμηλής οξύτητας (0,22%) με τρεις ισχυρισμούς υγείας.

•           London IOOC 2019 – Χρυσό Βραβείο Ισχυρισμών Υγείας

•           London IOOC 2019 – Αργυρό Βραβείο Ποιότητας

•           Athena IOOC 2019 – Αργυρό Βραβείο Ποιότητας

•           5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς  Καλαμάτας 2019 - Έπαινος Ποιότητας

Σειρά enKardia - PREMIUM εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

μονοποικιλιακό: από ελιές κορωνέικης ποικιλίας (υποείδος μανιατάκι),

χαμηλής οξύτητας (0,35%) με τρεις ισχυρισμούς υγείας.

•           5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου ελαιολάδου

«Kalamata Olive Oil Awards» 2019 2019 – Αργυρό Βραβείο Ποιότητας

Σειρά enKardia - TRADITIONAL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,

χαμηλής οξύτητας (0,35%) από κορωνέικη ελιά, μουρτολιά, αθηνολιά και ασπρολιά.

•           5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου ελαιολάδου

«Kalamata Olive Oil Awards» 2019 – Έπαινος Ποιότητας

Περισσότερα για τον Διαγωνισμό: www.londonoliveoil.com

Περισσότερα για την enKardia Olive Products: www.enkardiaoliveoil.com/en

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ