ΣΠΑΡΤΗ. Ο πρόεδρος του Νομικού προσώπου Αλληλεγγύης του Δήμου Σπάρτης κ. Πατσιλίβας «υποχρεώθηκε» σε παραίτηση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης. Μετά από επισημάνσεις δημοτικών συμβούλων ο κ. Πατσιλίβας κλήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του. Ο ίδιος σε δήλωσή του αναφέρει:
«Συμπολίτες, μετά από αίτημα του υποψηφίου Δημάρχου Σπάρτης κ. Βουνάση Αλέξανδρου, το οποίο αποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βαλιώτης Ευάγγελος κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. Της 10 Μαϊου 2019, μου εζητήθη να παραιτηθώ από Πρόεδρος του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας.
Παρέμεινα έως σήμερα, διότι μου είχε ζητηθεί από το Δήμαρχο.
Ευχαριστώ το προσωπικό του Ν.Π. και τους συνεργάτες συμβούλους για την παραγωγική θητεία μας. Κάναμε πολλά και καλά έργα, κάναμε και λάθη άθελά μας, κριτής μας ο λαός του Δήμου μας. Έχω ενημερώσει το νέο αντιπρόεδρο, διότι παραιτήθει η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. νωρίτερα.
Περιμένω την τοποθέτηση του νέου Προέδρου, του Ν.Π. για να του παραδώσω με πρακτικό παράδοσης –παραλαβής τις υπηρεσίες και τα περιουσιακά στοιχεία του Ν.Π.»

Να σημειωθεί ότι ο κ Πατσιλίβας κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό Δούκα και την επωδό ότι η σημερινή δημοτική αρχή Βαλιώτη δεν κατάφερε να αποδώσει το έργο για το οποίο δεσμεύθηκε. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η όλη αναμόχλευση του θέματος οφείλεται και στην αναφορά του Θέμη Πατσιλίβα ότι αποτελεί τον αναμορφωτή του ΚΑΠΗ και του Νομικού Προσώπου, κάτι που απ΄ότι φαίνεται προκάλεσε τόσο τον πρώτο πρόεδρο του Ν.Π. Αλληλεγγύης Αλέκο Βουνάση όσο και το στέλεχος του Ν.Π. Κωσταντίνου Τσίπουρα οι οποίοι πράγματι είναι οι άνθρωποι που έβαλαν το Νομικό Πρόσωπο και το ΚΑΠΗ σε νέους δρόμους.