ΛΑΚΩΝΙΑ. Ποινή κάθειρξης 10 χρόνων και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν Πακιστανό κατηγορούμενο ως μεσολαβητή στην πώληση 16,6 γραμ. χασίς σε Λάκωνα αστυνομικό που παρίστανε τον... πελάτη, πέρυσι το Φεβρουάριο, στους Αγ. Αποστόλους Βοιών.


Ο έτερος κατηγορούμενος και ομοεθνής του αθωώθηκε, καθώς δεν υπήρχε άλλο στοιχείο ότι ήταν ο προμηθευτής του, πέρα από την ομολογία του καταδικασθέντα. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για διακίνηση χασίς, αν και η συνήγορός του επέμεινε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας της υπήρξε το... εξιλαστήριο θύμα για να την γλιτώσει με μερικούς μήνες φυλάκιση από το Πλημμελειοδικείο Γυθείου ο ομοεθνής του, ο οποίος εμφανίστηκε στο ραντεβού με τον αστυνομικό, έδωσε το χασίς και πήρε τα 100 ευρώ που είχαν συμφωνήσει τηλεφωνικά.

Ομως, οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι πέρα από τις πληροφορίες τους για έναν Πακιστανό με το παρατσούκλι "Σάνι" (σ.σ. τον καταδικασθέντα), ο οποίος πουλάει χασίς σε ομοεθνείς του και Βούλγαρους, το τηλέφωνο που πήραν για την... παραγγελία είχε δηλωθεί από τον καταδικασθέντα στην Αστυνομία ως δικό του, σε ανύποπτο χρόνο. Οσο για τον άλλο, που πήγε στο ραντεβού, κατέθεσαν ότι ήταν ένα απλό “βαποράκι”.

Πηγή: Eλευθερία