Γράφει η Κων/να Νικολάκου*

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις αιτιάσεις του γενικού γραμματέα και υποψήφιου περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Δέδε αναφορικά με την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή, η υπεύθυνη επικοινωνίας της “Νέας Πελοποννήσου” έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η αμετροέπεια του πρώην συναδέλφου μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κατά την περίοδο 2010-2014 με τον Πέτρο Τατούλη και νυν γενικό γραμματέα υποδομών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργου Δέδε έχει υπερβεί το όριο. Δύο μόνο κουβέντες. Οι παρθενογενέσεις μας τελείωσαν και οι Πελοποννήσιοι δεν διαθέτουν (όπως νομίζει ο κ. Δέδες) μνήμη χρυσόψαρου. Με τον κ. Δέδε γνωριζόμαστε από παλιά. Οι Πελοποννήσιοι γνωρίζουν ότι έρχεται παραμονές εκλογών και φεύγει την επομένη των εκλογών. Είναι συνήθειά του να εξαργυρώνει τις ψήφους των Πελοποννησίων για να κατοχυρώνει πάντα για τον εαυτό του έμμισθες θέσεις. Το έργο του στην Κορινθία κατά την περίοδο 2010-2014 ελλιπές και πάντα υπό την συνεχή προτροπή του περιφερειάρχη. Κατάφερε να διαλύσει την παράταξη του το 2014 και από τους περιφερειακούς συμβούλους που εξέλεξε δεν τον ακολουθεί στην νέα του προσπάθεια σήμερα ΟΥΤΕ ένας. Εμφανίζεται σήμερα με νέο προσωπείο και, μέσα στην προσωπική του πλάνη πιστεύει ότι με τηλεοπτικές εμφανίσεις θα σβήσει την διαχρονική του απουσία από την Πελοπόννησο. Τέλος, φέρει ακεραία την ευθύνη ο ίδιος, ως έχων αρμοδιότητα στο υπουργείο Υποδομών:
• Για το Αεροδρόμιο της Τρίπολης, για το οποίο όφειλε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στην οποία προίσταται, να έχει ήδη προβεί στις μελέτες και τα έργα που απαιτούνται για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο ως κοινής χρήσης (ΚΥΑ 16/8/2014)!
• Για τον προαστιακό του Λουτρακίου, που μετά από εννέα χρόνια προσωπικής του εμπλοκής και τέσσερα χρόνια που έχει ο ίδιος την ευθύνη, το τρένο δεν έχει μπει ακόμη στις ράγες του και παρά τις εξαγγελίες του ότι υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο τα τελευταία δύο χρόνια, αυτό δεν έχει ακόμη και σήμερα συμβεί!
• Για το Πάτρα – Πύργος- Καλό Νερό -Τσακώνα, οι προσθεσμίες που ο ίδιος έχει δώσει έχουν εδώ και καιρό παρέλθει και ένας ζωτικός άξονας για την Πελοπόννησο δεν έχει παραδοθεί παρά τις διαχρονικές υποσχέσεις στους πολίτες.
• Για τις περίφημες μελέτες για την διάβρωση του Κορινθιακού, που ο ίδιος εξήγγειλε πριν από τέσσερα χρόνια με πομπώδες ύφος, από τότε , ούτε κουβέντα.
Και άλλα πολλά που δεν αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε, αφού ο γενικός γραμματέας κ. Δέδες δεν έχει εκφέρει ούτε μισή κουβέντα προγραμματικού λόγου για την Πελοπόννησο και το αύριο. Και είναι λογικό, αφού κοντεύει ο καιρός που...θα φύγει πάλι.

*Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr