«Πολλά συγχαρητήρια στα δύο χρυσά παιδιά του Ελληνικού Τένις. Τους αξίζουν. Κάνουν υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα την οικογένεια του αθλήματος στην χώρα μας. Οι δύο κορυφαίοι πρωταθλητές μας, μας πρόσφεραν ένα Χρυσό διήμερο, ένα Χρυσό Σαββατοκύριακο, κατακτώντας τα τρόπαια στο Ραμπάτ η Μαρία και το Εστορίλ ο Στέφανος.»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τένις Σπύρος Ζαννιάς συνέχισε μιλώντας για τις δύο νέα μεγάλες επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Σπαρτιάτισσας Μαρίας Σάκκαρη:

«Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. και ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις εκφράζω την αγάπη μας και τους εύχομαι Μετάλλιο στο Τόκυο».

Η Ελλάδα πανηγύρισε το Σαββατοκύριακο το νταμπλ στο τένις, για πρώτη φορά στην Ιστορία της.
Το Σάββατο (04/05) η Μαρία Σάκκαρη κατέκτησε το Open στο Ραμπάτ, την πρωτεύουσα του Μαρόκου και χθες Κυριακή (05/05) ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο μεγάλος νικητής στο Open του Εστορίλ, στην Πορτογαλία.

Ο Στέφανος, Νο 9 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 7-6) του Ουρουγουανού, Πάμπλο Κουέβας, κατακτώντας το τρίτο τρόπαιο στην καριέρα του, μετά από αυτά που είχε κατακτήσει στην Στοκχόλμη και στην Μασσαλία.

Η Μαρία Νο 39 -από σήμερα- στην παγκόσμια κατάταξη νίκησε στον τελικό του Ραμπάτ την Τζοάνα Κόντα, κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα της.