ΣΠΑΡΤΗ. Aποδεκατισμένος από τα στενά στελέχη του είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης. «Θερίζει ότι έσπειρε» λένε πρώην συνεργάτες του που επέστρεψαν στο ΚΚΕ. Κάποιος άλλος Δήμαρχος θα μπορούσε να αξιοποιήσει την Δημαρχεία για να αναδείξει το έργο του. Στην περίπτωση του Βαγγέλη Βαλιώτη όμως αυτή η ίδια η Δημαρχεία είναι που του στοιχίζει πανάκριβα γιατί κρίθηκε και θεωρείται ένας Δήμαρχος που δεν πέτυχε σε κανέναν τομέα κι επίπεδο.

Αυτό όμως που κάνει ακόμα πιο τραγική την κατάληξη Βαλιώτη είναι το γεγονός ότι ενώ οι πολίτες του Δήμου Σπάρτης τους έδωσαν ισχυρή εντολή με 60% αυτός στην ουσία τους γύρισε την πλάτη. Και όχι μόνον σε αυτούς αλλά και σε πλήθος συνεργατών του που προσπαθούσαν μάταια να του δείξουν τα σφάλματα και την αναγκαία αλλαγή πορείας.

Xαρακτηριστικό είναι ότι τον εγκαταλείπει ακόμα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σπύρος Μοιράγιας. Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων του Δήμου, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και δεκάδες μέλη του ψηφοδελτίου του 2014 τον έχουν εγκαταλείψει άλλοι με καταγγελίες και άλλοι με απαξίωση. Πλήρης βύθιση. Οδυνηρή εμπειρία για τον Δήμαρχο Σπάρτης. Όλοι αυτοί οι συνεργάτες του οδηγούνται σε άλλες λύσεις.

Ο Βαγγέλης Βαλιώτης, από νωρίς, όπως του είπε ο φυσικός αυτουργός της εκλογής του στη Δημαρχεία Χρήστος Αλεξάκος, έγινε «ο διαφημιστής του ΣΥΡΙΖΑ» με αποκορύφωμα να ασπαστεί αρχές και αξίες του κυβερνώντος κόμματος σε κυρίαρχα θέματα και να συρθεί σε μια συμμαχία με την ΑΝΑΣΑ, την Αυτοδιοικητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Βαλιώτης και ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΑΣΑ είναι η κυβερνητική πρόταση για τον Δήμο Σπάρτης. Ωστόσο το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά» κρίθηκε σε όλα τα επίπεδα κι έτσι Βαλιώτης και ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΑΣΑ έχουν ήδη υποστεί κατάρρευση στην συνείδηση και στην αντίληψη των πολιτών. Ακόμα περισσότερο δε από την προσπάθεια να παρουσιάσουν τα δεδομένα ως εξαιρετικά θετικά.

Σε εξαιρετικά δεινή θέση δύο τρείς αξιωματούχοι του Βαλιώτη που προέρχονται από τη δεξιά πτέρυγα αλλά έχουν χάσει κάθε έρεισμα στον ιδεολογικό χώρο τους αφού στην ουσία συμμετέχουν στην πρόταση που θέλει να φέρει, αυτή τη φορά, τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Δημοτική Αρχή Σπάρτης.