ΛΑΚΩΝΙΑ. Επίσκεψη στη Λακωνία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Κώστας Δέρβος, από την Δευτέρα 29 Απριλίου έως και την Τετάρτη 1 Μαϊου.

Από εκεί εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κρίκο στην ευρωπαϊκή αλυσίδα αν δοθεί η απαιτούμενη προσοχή στους τομείς που πρέπει.
Ο κ. Δέρβος υπογράμμισε ότι η πατρίδα μας διαθέτει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία και πρέπει να αξιοποιήσει, για να πάψει να αποτελεί τον «φτωχό συγγενή» της Ευρώπης και να καταφέρει επιτέλους να βγει από την κρίση.

Η περιοδεία του κ. Δέρβου στην Λακωνία ξεκίνησε με περιήγηση στην ιστορική Ανατολική Μάνη. Εκεί συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, καθώς και με το Δήμαρχο της Περιοχής και υπογράμμισε πως η Μάνη διαθέτει όλα τα «προσόντα» για να καταστεί κορυφαίος τουριστικός προορισμός.

Το επόμενο πρωί, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, επισκέφθηκε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάση Δαβάκη την πόλη της Σπάρτης, όπου συναντήθηκε με αυτοδιοικητικά στελέχη και κατοίκους. Ταυτόχρονα, συνομίλησε με νέους της περιοχής καθώς και με μέλη της ΟΝΝΕΔ, ενώ πριν την αναχώρησή του έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα.

Στη συνέχεια ο κ. Δέρβος μετέβη στο εργοστάσιο παραγωγής των χυμών «Λακωνία» και αναχώρησε εντυπωσιασμένος από το δυναμισμό της εταιρίας.

Το ίδιο βράδυ πραγματοποίησε συνάντηση με γνωστούς και φίλους στη Γλυκόβρυση όπου η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην πόλη των Μολάων και στη γραφική Μονεμβασιά και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με επιχειρηματίες και πολίτες της Λακωνίας, ο κ. Δέρβος τόνισε ότι «τα επόμενα χρόνια η Λακωνία πρέπει να αποτελεί κατά πρώτον κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Κατά δεύτερον πρέπει να καταξιωθεί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και ειδικότερα της αγροτικής παραγωγής».