Οι δράσεις απο τον "Δίαυλο"03-05-2019 10:22   

ΛΑΚΩΝΙΑ. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αυτό το δελτίο τύπου, θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις επιστημονικές δράσεις που μέχρι στιγμής είναι προγραμματισμένες  να υλοποιηθούν τον Μάιο.

Παρεμβάσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

1.    Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας, το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λακωνίας «Δίαυλος», μέσω των στελεχών του τις κες Παπαδοπούλου Ιωάννα – Ψυχολόγο,  Γκουντούνα Ασπασία & Καργάκου Κατερίνα – Κοινωνικούς   Λειτουργούς,  θα  πραγματοποιήσει 3 δίωρες παρεμβάσεις στις Α΄, Β΄, &   Γ΄  τάξεις  του Γυμνασίου Παπαδιανίκων, στη θεματική των «Εξαρτήσεων». Συγκεκριμένα:
•    Δευτέρα 06 Μαΐου 2019: (2 ώρες σε κάθε τάξη, ταυτόχρονα) με τίτλο: «Να είναι κανείς μέλος της ομάδας ή να μην είναι;»
•    Πέμπτη 09 Μαΐου 2019: (2 ώρες σε κάθε τάξη, ταυτόχρονα) με τίτλο: «Επιλογές – Οινοπνευματώδη, κίνδυνος & προστασία» & «Είναι σωστές οι αντιλήψεις, οι εντυπώσεις, οι πληροφορίες που έχεις;»
•    Παρασκευή 10 Μαΐου 2019: (2 ώρες σε κάθε τάξη, ταυτόχρονα)με τίτλο: «Μάθε για το Κάπνισμα»

2.    Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας, το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λακωνίας «Δίαυλος», μέσω των στελεχών του τις κες Παπαδοπούλου Ιωάννα – Ψυχολόγο,  Γκουντούνα Ασπασία & Καργάκου Κατερίνα – Κοινωνικούς   Λειτουργούς,  θα  πραγματοποιήσει 2  δίωρες παρεμβάσεις στα δύο τμήματα  Β1΄ & Β2΄ καθώς & στο Α3΄τμήμα του  Γυμνασίου Σκάλας, στη θεματική των Εξαρτήσεων -  βασισμένες στο εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης Δ/βάθμιας εκπαίδευσης «Ξέρω τι Ζητάω». Συγκεκριμένα:
•    Τρίτη 14  Μαΐου 2019: (2 ώρες σε έκαστο τμήμα, ταυτόχρονα)  με τίτλο: «Οινοπνευματώδη, κίνδυνος & προστασία» & «Είναι σωστές οι αντιλήψεις, οι εντυπώσεις, οι πληροφορίες που έχεις;»
•    Πέμπτη 16  Μαΐου  2019: (2 ώρες σε έκαστο τμήμα, ταυτόχρονα) με τίτλο: «Μάθε για το Κάπνισμα»

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση:
    
1.    Την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 10:00 το πρωί, οι κες Γκουντούνα Ασπασία, Παπαδοπούλου Ιωάννα & Καργάκου Κατερίνα, θα πραγματοποιήσουν σε συνεργασία με την  Δ/ντρια του Δημοτικού σχολείου Ελαφονήσου κ. Χαραμή Αλεξάνδρα, 3 παράλληλες  δίωρες παρεμβάσεις σε όλες τις τάξεις του σχολείου στη θεματική: «Ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης - Αυτοπεποίθησης».
2.    Σε συνεργασία με την Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου Ελαφονήσου κ. Σιδηροπούλου Ζωή  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/05/19 και ώρα 10:00 το πρωί, παρέμβαση στα νήπια στη θεματική: «Ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης - Αυτοεποίθησης» από την κ. Γκουντούνα Ασπασία .
3.    Τέλος, την Τρίτη 28/05/19 και ώρα 10:00 το πρωί, η κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα  θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στα νήπια του Νηπιαγωγείου Κοκκινόραχης – Αφισσού στη θεματική: «Αναγνώριση και Διαχείριση συναισθημάτων».

Παρεμβάσεις σε γονείς:

1.    Κατόπιν συνεργασίας με τον Δ/ντή του Δημοτικού σχολείου Κάμπου Βοιών κ. Μπόκο Μιχαήλ, θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Κάμπου,  ενημερωτική ομιλία προς του γονείς των παιδιών  με θέμα: «Επικοινωνία μεταξύ Σχολείου – Οικογένειας», με ομιλήτρια την κ. Καργάκου Κατερίνα.
2.    Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Ελαφονήσου, διοργανώνουμε  μια ομιλία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης προς τους γονείς σε θεματική που θα προταθεί από τους ίδιους τους γονείς και  θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Σκηνής του Δημοτικού σχολείου Ελαφονήσου,  την Πέμπτη 23 Μαΐου και  ώρα: 6:00 το απόγευμα, με εισηγήτρια την κ. Καργάκου Κατερίνα
3.    Επίσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου& 2ου Νηπιαγωγείου Μολάων και την πρόεδρό του κ. Κομνηνού Σταματίνα, η κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα, θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 6:00 το απόγευμα, στο χώρο του νηπιαγωγείου ομιλία στους γονείς των νηπίων, στη θεματική: «Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό»
4.    Με την ίδια θεματική, η κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα θα υποδεχθεί τους γονείς των νηπίων του 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 6:00 το απόγευμα σε συνεργασία με την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κ.
5.    Τέλος, η κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα, την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 6:00 το απόγευμα, θα βρίσκεται στο Νηπιαγωγείο της Αγγελώνας, όπου σε συνεργασία με την Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου κ. Κληρονόμου Φωτεινή, θα μιλήσει στους γονείς για τα «Παιχνίδια Επικοινωνίας Γονέων – Παιδιών»

Βιωματικές Ομάδες Γονέων:

Η βιωματική ομάδα θετών γονέων, η οποία υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2017 με Ιανουάριο 2018, συνεχίζει τις εργασίες της, με ένα ακόμη follow up τεσσάρων (4) συναντήσεων. Η ομάδα θα συναντηθεί τον Απρίλιο στο Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ», τις ακόλουθες Τετάρτες 08 & 22 Μαΐου  2019 και ώρες: 5:00 – 8:00 το απόγευμα.
Συντονίστριες της ομάδας, θα είναι και πάλι, οι κες Παπαδοπούλου Ιωάννα- Ψυχολόγος και Γκουντούνα Ασπασία – Κοινωνική Λειτουργός.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται:
•    Η Ομάδα Γονέων της Νεαπόλεως που υλοποιεί η κ. Καργάκου Κατερίνα και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου
•    Η Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης που υλοποιεί η κ. Γκουντούνα Ασπασία στο Κατηχητικό Ενηλίκων της Ενορίας Αγ. Δημητρίου Τσεραμιού, σε συνεργασία με τον ιερέα & κατηχητή π. Λάτση Παναγιώτη.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ