ΣΠΑΡΤΗ. Το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας καλεί όλους τους συνταξιούχους στην συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς του ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, στις 10.30 π.μ.
«Συνάδελφοι συνταξιούχοι, η 1η Μάη είναι μέρα τιμής και μνήμης των νεκρών της τάξης μας,του Σικάγο του 1886, του ‘36 της Θεσσαλονίκης, του ‘44 της Καισαριανής. Κάνουμε απολογισμό και συνεχίζουμε τους αγώνες για το δίκιο της εργατικής τάξης, απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζουν συστηματικά οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε .
Να δυναμώσουμε την πάλη μας μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους.
Να εξασφαλίσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια σύμφωνα με αυτά που έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια με αίμα και που εξασφαλίζουν τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, για τα οποία περηφανεύεται η κυβέρνηση. Για να έχουμε συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, δουλειά τα παιδιά μας, δωρεάν σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας.
Οι υποσχέσεις για διόρθωση των αδικιών που εφαρμόζει η κυβέρνηση μαζί με την Ε.Ε είναι χωρίς αντίκρισμα. είναι το γνωστό σου παίρνω 10,σου δίνω 1, κάνοντας αναδιανομή της φτώχειας μέχρι το 2060 για το λαό και φοροαπαλλαγές, αναπτυξιακούς νόμους και ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Εμείς είμαστε απέναντι στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπονομεύουν τους αγώνες μας με νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες και λοιπούς, που καμιά σχέση δεν έχουν με την εργατική τάξη και δίνουν κατευθύνσεις με γνώμονα τα κέρδη τους».