ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Τραγικό συμβάν, δραματικές οι συνέπειες από τον θανάσιμο τραυματισμό του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη στην Καλαμάτα. Μια φονική σαϊτα, που τελικά φαίνεται μόνο το έθιμο δεν ήθελε να διατηρήσει, κόβει το νήμα της ζωής ενός αγωνιστή της ενημέρωσης.

Σαν τον Κώστα καθημερινά δίνουν το αγώνα της ενημέρωσης δεκάδες εικονολήπτες και ρεπόρτερ. «Παίζοντας» στην κυριολεξία με την «φωτιά» και χωρίς να μπορούν να απολάβουν ούτε τα στοιχειώδη για τον κόπο, τον μόχθο και το λειτούργημα που επιτελούν. Έν τω μεταξύ ένας άκρατος ανταγωνισμός χωρίς όρια και χωρίς κανόνες τους υποχρεώνει συχνά να βάζουν σε δεύτερη μοίρα της ασφάλεια και την υγεία τους.
Οι Αρχές, στις πλείστες των περιπτώσεων, όχι μόνον δεν αναγνωρίζουν το έργο και την προσφορά αυτών των ανθρώπων αλλά «αξιοποιούν» τον ανταγωνισμό που υπάρχει για να απολαύσουν όλο και περισσότερο προβολή, δωρεάν δημοσιότητα και φθηνά μεροκάματα, αν ποτέ αυτά υπάρξουν.
Ο θάνατος του Κώστα Θεοδωρακάκη ας είναι η αφορμή για μια πιο έντιμη στάση των αρχών έναντι των εργατών της ενημέρωσης.
Οι ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν και οι ένοχοι να τιμωρηθούν. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να μην λησμονήσει ότι ο μόνος που δικαιούται να αποθανατίζει ακόμα και μια παράνομη πράξη είναι ο εικονολήπτης, πόσο μάλλον - όπως λέγεται - όταν έχει εκφραστεί για την παρανομία αυτής της πράξης. Όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι στην τέλεση μια θεαματικής μεν αλλά βουτηγμένης στην παρανομία πράξης, όπως φαίνεται ότι θα αποδειχθεί ο σαϊτοπόλεμος της Καλαμάτας, θα πρέπει να λογοδοτήσουν.
Προσοχή! Η Καλαμάτα σε ένα άκρατο αγώνα για αύξηση της εμπορικής κίνησης και τελικά των εσόδων της αγοράς της, πολύ συχνά θρηνεί θύματα.