ΣΠΑΡΤΗ. Η δημοτική παράταξη «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» σε ανακοίνωσή της καλωσορίζει ένα ακόμα αξιόλογο και ικανό πρόσωπο της τοπικής μας κοινωνίας στις τάξεις της. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Πριστούρη, ο οποίος συστρατεύεται με τους «Ενωμένους Πολίτες» και τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταύρο Αργειτάκο με στόχο να υπηρετήσει το όραμά τους για την δημιουργία ενός δήμου πρότυπο.
«Ο Παναγιώτης Πριστούρης έχει αναγάγει την προσφορά στα κοινά, σε στάση ζωής. Είναι ένας άνθρωπος με αγάπη για τον τόπο του και διάθεση να προσφέρει σημαντικό έργο για την βελτίωση του μέλλοντος της πόλης μας. Η θεσμική του ενασχόληση από τη θέση του Προέδρου τόσο στον ιστορικό σύλλογο «ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.» όσο και στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ), αναδεικνύουν την διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς που τον διακρίνει με σοβαρότητα και αλληλοσεβασμό για το κοινό καλό».
Έτοιμος να δώσει τον προσωπικό του αγώνα με τον συνδυασμό του Σταύρου Αργειτάκου, ο Παναγιώτης Πριστούρης τόνισε: «Αγαπητοί συμπολίτες, αποφάσισα να συμπορευτώ με την παράταξη «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» και υποψήφιο Δήμαρχο Σπάρτης τον κ. Σταύρο Αργειτάκο του οποίου την μέχρι τώρα προσφορά αναγνωρίζω και τον εμπιστεύομαι απόλυτα.
Ζούμε σε μια πανέμορφη πόλη με τεράστια ιστορία και παραδόσεις, που έχουμε ιστορικό χρέος να αναδείξουμε και να υπηρετήσουμε. Με την εμπειρία μου ειδικά στον Τομέα του Αθλητισμού, με την επαγγελματική μου κατάρτιση και με διάθεση προσφοράς επιθυμώ να συμβάλλω ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην επόμενη ημέρα του Δήμου Σπάρτης».

Ο κ. Αργειτάκος, φανερά χαρούμενος για την συμμετοχή του Παναγιώτης Πριστούρη στην παράταξη, τόνισε: «Μία ακόμη αξιόλογη συμμετοχή και με μεγάλη εμπειρία, από σήμερα συμπορεύεται μαζί μας. Τον ευχαριστούμε για την απόφασή του και τον καλωσορίζουμε στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε για τον τόπο μας».

Βιογραφικό
Ο Πριστούρης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Σπάρτη, το 1967.
Τελείωσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης και αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Σπάρτης.
Παρέλαβε, μαζί με το αδελφό του Χρήστο και συνέχισαν οικογενειακή εμπορική επιχείρηση (έτος ιδρύσεως 1935) στην πόλη της Σπάρτης και ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.
Ο ίδιος και η οικογένεια του, είναι ενεργά μέλη της εμπορικής κοινότητας της Σπάρτης και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.
Έχει διατελέσει σε αρκετές θέσεις ευθύνης και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση και διαχείριση φορέων πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας.
Εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου από το έτος 2002, Γενικός Γραμματέας από το έτος 2005 έως και το έτος 2017.
Σήμερα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου, του ιστορικότερου αθλητικού συλλόγου της πόλης.
Εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας από το έτος 2008 έως σήμερα, διατελέσας σε καίριες θέσεις, Ταμία , Πρόεδρου και νυν Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Μέλος από το 2016,της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της Ε.Ο.Ε., υπεύθυνος καταρτισμού ειδικών προγραμμάτων προετοιμασίας της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας.
Από τις θέσεις ευθύνης, που κατέχει ως σήμερα, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην πόλη της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής, με την διοργάνωση και την επιμέλεια, διεθνών αγώνων και πανελληνίων πρωταθλημάτων.