ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ομοσπονδία Ηνωμένων Λακωνικών Σωματείων εντυπωσίασε με την παρουσία της και τον πανεθνικό παγκόσμιο χαρακτήρα της κατά την διάρκεια της εθνικής παρελάσεως του εορτασμού της επαναστάσεως του 1821, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης, την 14η Απριλίου 2019.

Το άρμα της Λακωνικής Ομοσπονδίας ξεχώριζε με τις αναπαραστάσεις του Λεωνίδα και του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Επίτασσε την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και προέτρεπε σε ηθική Σπαρτιατική ανάταση. Η τεράστια απεικόνιση του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα εδέσποζε στο πίσω μέρος του άρματος και αναδείκνυε τον δρόμο της θυσίας, ηρωισμού και συνεχίσεως της εθνικής επαναστάσεως του 1821.

Το επιβλητικό αρχαιοπρεπές πανό με το Μολών Λάβε, συγκίνησε, ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε. Ακολουθούσαν κατά οριζόντιο σειρά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Τιμολέων Κακούρος, η γεν. γραμματέας κ. Αθηνά Πρηστούρη, και ο Α΄ αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος.

Σε εξέχουσα σειρά, και εμπρός σώματος Λακώνων παρήλασαν οι τέσσερις πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων: κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος, κ. Απόστολος Τομόπουλος, κ. Νίκος Διαμαντίδης, και κ. Δημήτριος Καλαμαράς, δείχνοντας την υποστήριξη τους στο Εθνικό πνεύμα της ιστορικής ομοσπονδίας των Ηνωμένων Λακωνικών Σωματείων.