ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Με τη συμμετοχή 19 δημοσιογράφων και 93 επαγγελματιών του εναλλακτικού τουρισμού ολοκληρώθηκε το Greek Alternative Tourism Workshop, που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη της Ολλανδίας στις 16/04/2019, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Ελληνο – Ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Συνδέσμο

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο δημοφιλές θεματικό πάρκο της Χάγης Madurodam, όπου παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η πληθώρα δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει, ενώ προβλήθηκε σχετικό βίντεο με τις ομορφιές του τόπου. Στη συνέχεια έλαβαν χώρα προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις με Ολλανδούς Tour Operators, Τουριστικούς Πράκτορες, Bloggers και εκπροσώπους εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων, κατά τη διάρκεια των οποίων σημειώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Περιφέρειας. Η εν γένει παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία σημειωτέον ήταν τιμώμενη Περιφέρεια, απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια.

Η αγορά της Ολλανδίας αποτελεί παραδοσιακά μια σημαντική πηγή τουριστών για την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο παρατηρείται μια ιδιαίτερη προτίμηση των Ολλανδών προς εναλλακτικές μορφές τουρισμού που περιλαμβάνουν περιπατητικές διαδρομές, ποδηλατικές διαδρομές, αναρρίχηση, εμπειρίες γευσιγνωσίας. Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκδηλώθηκε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς εντυπωσιάστηκαν από την πληθώρα επιλογών που τους προσφέρει ο τόπος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία κος Δημήτριος Χρονόπουλος και η Προϊσταμένη του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, αρμόδια για την Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, κα Ελένη Σκαρβέλη.