ΣΠΑΡΤΗ. Πυρετωδώς εργάζονται τα μέλη της ομάδας οργάνωσης και συντονισμού για το 3ο Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη». Όπως θυμίζει η συντονίστρια του Φεστιβάλ Γαρυφαλιά Γεωργακοπούλου το φετινό Φεστιβάλ ανοίγει την αυλαία επετειακών εκδηλώσεων επ’ ευκαιρία των 2.500 χρόνων από την Μάχη των Θερμοπυλών που θα κορυφωθούν στο Φεστιβάλ του 2020. Το Πρόγραμμα του 2019 περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις με τίτλο «Άθλος και Πίστη» στις 4/9, «Τα καλύτερά μας χρόνια» στις 5/9, «Φιγούρες απ’ την παράδοση» στις 6/9, «Αντάμωμα Χορευτών» στις 7/9, μεγάλη συναυλία για τους νέους της πόλης και θεματικές εκθέσεις.
Το τελικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ που θα εξελιχθεί στο «Κτήμα Νερόμυλος» στις Αμύκλες Σπάρτης θα ανακοινωθεί τέλος Μαϊου με αρχές Ιουνίου 2019.
Όπως αναφέρει η συντονίστρια στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της Σπάρτης και η ανάπτυξη ενός δικτύου σε Πελοπόννησο, Ελλάδα κι Εξωτερικό, συνεργατών, φιλοξενούμενων και φίλων του Φεστιβάλ, που θα αποδώσει στη Σπάρτη πολλαπλά οφέλη. Το 3ο Φεστιβάλ θα αποτελέσει τον προάγγελο του πανηγυρικού και Διεθνούς πλέον 4ου Φεστιβάλ, το 2020.