ΣΠΑΡΤΗ. Ένα βασικό χαρακτηριστικό της συνέπειας και της σοβαρότητας έναντι των δημοτών είναι η καλή προετοιμασία και οργάνωση των δημοτικών συνδυασμών που θα κατέλθουν στις εκλογές.

Ο Σταύρος Αργειτάκος παρουσίασε - και συνεχίζει - τόσο τον Συνδυασμό του όσο και το Πρόγραμμα του έγκαιρα. Ακόμα και πτυχές που έχουν να κάνουν με τομείς του προγράμματος (π.χ. αθλητισμός, τουρισμός, κ.λ.π.) ή συνεργασίες με πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα ( π.χ. Χρ. Αλεξάκος, Χαρ. Μπασκουρέλος. κ.λ.π.) έγιναν στην ώρα τους.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του «πεποίθηση του Σταύρου Αργειτάκου είναι ότι η κεντρική ιδέα και οι βασικοί άξονες της πρότασης κάθε υποψήφιου Δημάρχου πρέπει να φθάνουν στον δημότη σε σωστό κι έγκαιρο χρόνο για να μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει. Πέρα δε από τον έγκαιρο χρόνο ο Σταύρος Αργειτάκος έχει εντοπίσει και τον τρόπο (ημερίδες, συνεχή δημοσιεύματα, κ.λ.π.) αλλά και το «γιατί». Με λίγα λόγια η Πρότασή του, ο Συνδυασμός του και η επικοινωνία του συγκλίνουν στο να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένος ο δημότης όχι μόνο για το «τι» και για το «πως» θα γίνει αλλά και το «γιατί» πρέπει να γίνει.

Η τακτική «ανακοινώνω τον συνδυασμό στο παραπέντε», ή «ανακοινώνω τίτλους του προγράμματος λίγο πριν τις εκλογές» δεν δείχνει ετοιμότητα και σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι ο ασφαλής δρόμος για έναν καλύτερο Δήμο.

Ο Συνδυασμός «Ενωμένοι Πολίτες» είναι κατά το 98% έτοιμος και πλήρης ακόμα και στα μικρά χωριά του Δήμου Σπάρτης και το Πρόγραμμα του Συνδυασμού έχει ολοκληρωθεί και ήδη γνωστοποιηθεί κατά το 30% σε δημόσιες εκδηλώσεις».