Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Πάσχα έρχεται , οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι κάνουν άλλο ένα μνημόσυνο στο μακαρίτικο «δώρο του Πάσχα», ο λαός στενάζει κάτω από την μπότα της υπερφορολόγησης και της λεηλασίας των πενιχρών του εισοδημάτων , η φτώχεια «ζει και βασιλεύει» και η κυβέρνηση διάλεξε την ώρα και τη στιγμή να δώσει , με νόμο , πασχαλινό μποναμά στο εφοπλιστικό κεφάλαιο , χαρακτηρίζοντας τον , μάλιστα , κι ως «επίτευγμα» !!!

Από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα (2012-2015) για φορολόγηση των εφοπλιστών ύψους 2 δις ευρώ , φτάσαμε στην ολοκλήρωση της πολιτικής Σαμαρά , κυρώνοντας με νόμο το συνυποσχετικό οικειοθελούς (!!!) φορολόγησης των εφοπλιστών , που μετατρέπει τα 75 εκατομμύρια του Σαμαρά και της πρόσφατης δήλωσης Τσίπρα (Φλεβάρης 2019) σε … 40 εκατομμύρια ευρώ !!!

Κι όχι μόνον αυτό : Προκειμένου να μην ανανεώνεται η ρύθμιση νομοθετήθηκε ως αορίστου χρόνου , έτσι όπως, ακριβώς , ήθελαν οι εφοπλιστές . Με το ίδιο νομοσχέδιο και στην ίδια πολιτική κατεύθυνση η κυβέρνηση διατηρεί σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα την φορολογία επί των ναυτιλιακών μερισμάτων . Κι όλα αυτά ως συνέχεια της συμφωνίας για την «αναθεώρηση» του Συντάγματος , με την οποία μένει ανέπαφη η φορολογική ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου!!!

Φυσικά , οι εξελίξεις αυτές χειροκροτήθηκαν πανηγυρικά από τους εφοπλιστές , ενώ η νομοθετική ρύθμιση ψηφίστηκε (εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ) ΚΑΙ από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ από το ΚΙΝ.ΑΛ. , θυμίζοντας , για μια ακόμα φορά , στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό , ποιο είναι το μπλοκ των αντιδραστικών-αντιλαϊκών δυνάμεων που υπηρέτησε και υπηρετεί τα μνημόνια της φτώχειας , της δυστυχίας , της εκμετάλλευσης , της ανισότητας , της εξάρτησης και του ξεπουλήματος της χώρας .

Όπως τραγούδησε κάποτε ο Σαββόπουλος :
«εσείς τρώτε και πίνετε
και μένα με τρώει η αρκούδα»