Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων19-04-2019 10:02   

ΣΠΑΡΤΗ. Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (INTERNATIONAL COUNCIL OF MONUMENTS AND SITES –ICOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων.
Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο με πρωτοβουλία της UNESCO και του ICOMOS κάθε μορφής εκδηλώσεις. Επιδιώκεται με τις εκδηλώσεις αυτές, όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό και εδώ, στη Σπάρτη, η Πνευματική Εστία Σπάρτης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, προσκάλεσε τον αρχιτέκτονα & καθηγητή της Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Βασίλη Γκανιάτσα οποίος και θα μας μιλήσει με θέμα: «Τα Μνημεία ως Αγαθό».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Απριλίου και  ώρα: 7:00 μ.μ., στο εντευκτήριο  της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ  ΕΣΤΙΑΣ  ΣΠΑΡΤΗΣ (Αίθουσα «Γεώργιος Περδικλώνης»),  Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ