Γράφει ο Θάνος Ορφανός

Αντικαραμανλισμός, αντικομμουνισμός, συνδικαλιστική γραφειοκρατία, νεοαυριανισμός, εγωκεντρισμός και άκρατος ατομικισμός, παθητικότητα, συγκάλυψη στη διαφθορά, κομματική ιδιοτέλεια και λαϊκισμός, συναποτελούν το κάδρο των επιχειρημάτων που χρησιμοποιεί η κυρία Γεννηματά.

Ποιά είναι η αλήθεια με βάση τα ιστορικά γεγονότα και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική εξέλιξη;

Στη χώρα μας, που ακολούθησε τις παγκόσμιες εξελίξεις, για να εδραιωθεί η αστική δημοκρατία και ο καπιταλισμός, με στόχο την κοινωνική ανέλιξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, τόσο οι συντηρητικοί - φιλελεύθεροι όσο και οι σοσιαλιστές ακολούθησαν το κεϋνσιανό μοντέλο το οποίο συνέβαλε στον κοινωνικό μετασχηματισμό και στον πολλαπλασιασμό του παραγόμενου πλούτου, με σκοπό ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας.

Το εν λόγω μοντέλο, παρά τα θετικά αποτελέσματα που επέφερε, δημιούργησε δημοσιονομικά ελλείμματα, δημοσιονομικό χρέος, υψηλό πληθωρισμό, στοιχεία που όταν οι ηγεσίες κλήθηκαν να τα αντιμετωπίσουν προκλήθηκε η παγκόσμια οικονομική κρίση που με τη σειρά της δημιούργησε τις οικονομικές ανισότητες μέσα από τις βάρβαρες πολιτικές της λιτότητας.

Αλήθεια, πως ονειρεύεται η κυρία Γεννηματά την νέα μεγάλη και δυνατή δημοκρατική παράταξη;
Με λαϊκισμό, δημαγωγία και ψεύτικες υποσχέσεις;
Η απάντηση είναι πως μέσα από την εθνική ενότητα και ομοψυχία, ο λαός πρέπει να δώσει τη μάχη για ανθρωπιά - ειρήνη - δημοκρατία, κατακεραυνώνοντας τον ξύλινο λόγο.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr