ΣΠΑΡΤΗ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκρότηση των προγραμμάτων των συνδυασμών για τον Δήμο Σπάρτης. Ενδιαφέρον έχει ο τομέας του Πολιτισμού για τον οποίο η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Σπάρτης, με τον Σταύρο Αργειτάκο, κ. Γαρυφαλιά Γεωργακοπούλου δήλωσε:

«Δουλεύουμε πυρετωδώς και ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα Πολιτισμού του Συνδυασμού «Ενωμένοι Πολίτες» Δήμου Σπάρτης. Ο Δήμος Σπάρτης δεν έχει ούτε το περιθώριο, ως κοινωνία, ούτε το δικαίωμα, ως Οργανισμός Αυτοδιοίκησης, να αντιμετωπίζει το κεφάλαιο «Πολιτισμός» με ημίμετρα και με προχειρότητα.
Η αισθητική έχει υποστεί βάναυση κακοποίηση, οι κανόνες επικοινωνίας και προβολής δεν εφαρμόζονται, δεν υπάρχουν πλέον υψηλοί στόχοι και προτεραιότητες, ούτε για τα μικρά ούτε για τα μεγάλα αυτού του τόπου, δεν ενθαρρύνονται οι δημιουργοί και δεν αναγνωρίζονται οι αφανείς αλλά άξιοι «εργάτες».
Ορίζουμε τους άξονες ενός σχεδίου πάνω στο οποίο θα επανασχεδιαστεί το σύνολο των πολιτισμικών δεδομένων. Απο το στοιχείο της βαριάς κληρονομιάς έως το σημείο της σύγχρονης έκφρασης. Ο πολιτισμός στον τόπο μας δεν μπορεί να είναι ουραγός στην προσπάθεια ανασύνταξης και δεν μπορεί να σημαίνει μόνο επιλεκτική μνήμη, ανούσιο θαυμασμό και παθητική θέαση. Εκατοντάδες συμπολίτες μένουν εκτός, αναξιοποίητοι και απογοητευμένοι από την διαδικασία παραγωγής πολιτισμού. Φορείς και συλλογικότητες που έχουν πηγαία δύναμη κι έμπνευση βρίσκονται στο περιθώριο ή περιμένουν το δελτίο στήριξής τους από τον Δήμο χωρίς κριτήρια και αξιολόγηση. Τεράστιοι θεσμοί που θα ζήλευαν ευρωπαϊκές πόλεις μένουν βαλτωμένοι και δείχνουν καταδικασμένοι. Ακόμα και προσπάθειες συμπολιτών και συλλόγων, όταν έγιναν, αποθαρρύνθηκαν. Πάνω απ’ όλα όμως ο δημότης δεν μετέχει, δεν ικανοποιείται, δεν νιώθει ανάταση ψυχής και πνεύματος..
Έχουμε τις ιδέες και τη δύναμη και κυρίως την προτροπή του επικεφαλής μας Σταύρου Αργειτάκου να ξαναπιάσουμε το νήμα εκεί που κόπηκε…, να καταστήσουμε άμεσα τον Πολιτισμό ταχεία μηχανή ανασυγκρότησης και υπεροχής.
Πολύ σύντομα οι δημότες της πόλης και των χωριών θα πληροφορηθούν το πρόγραμμά μας γιατί σε αυτό έχουν ρόλο συντεταγμένο, δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης αλλά και ευθύνη συμμετοχής».