ΛΑΚΩΝΙΑ. Η ανησυχητική αύξηση των περιστατικών αυτοχειρίας τα τελευταία χρόνια στο Νομό Λακωνίας καθιστά επιτακτική την ανάγκη για οργανωμένες δράσεις με σκοπό την μελέτη, την αναγνώριση, την πρόληψή και τελικά την ανάσχεση του φαινόμενου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και το Νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας του Δήμου Σπάρτης συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η κρυμμένη αυτοκτονικότητα της ελληνικής κοινωνίας».
Ο σκοπός της ημερίδας είναι διττός, καλύπτοντας παράλληλα τόσο την ενίσχυση των γνώσεων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Κοινωνικής Μέριμνας, όσο και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ίδιων των πολιτών.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου 2019 και θα αποτελείται από δύο ενότητες:
Το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης, θα πραγματοποιηθεί κλειστό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Βασικές δεξιότητες για την πρόληψη της αυτοκτονίας», από επιστήμονες της οργάνωσης «ΚΛΙΜΑΚΑ» που εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση της αυτοκτονίας. Το σεμινάριο θα απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας(κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, ψυχιάτρους κλπ) που ενδιαφέρονται για τα νεότερα δεδομένα του κλάδου της αυτοκτονολογίας και θέλουν να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες αναγνώρισης και διαχείρισης της αυτοκτονικής κρίσης.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή προς τους πολίτες εκδήλωση με ομιλητές από τον ίδιο φορέα σε μια προσπάθεια να ερμηνευθούν οι αιτίες της έντασης του φαινομένου, να αναζητηθούν λύσεις που θα συνδράμουν στη πρόληψη και να ενημερωθούν οι πολίτες για τη στήριξη που μπορούν να παρέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της τοπικής κοινωνίας.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:
Για τη Περιφέρεια:
ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – Κοινωνική Λειτουργός (τηλ.επικ. 2731363234)
ΠΟΥΛΗΜΕΝΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ- Κοινωνιολόγος(τηλ.επικ. 2731363220)

Για το Δήμο:
ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κοινωνική Λειτουργός (τηλ.επικ. 2731361128)
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ- Νοσηλευτής( τηλ. επικ. 2731081229)