ΣΠΑΡΤΗ. Οι βιολογικές ελιές Καλαμών των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό Aristoleo High Phenolic Olives Awards 2019.
Ο διαγωνισμός ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2019, βραβεύει διεθνώς τις επιτραπέζιες ελιές που έχουν τις υψηλότερες συγκεντρώσεις φαινολικών ενώσεων και συνεπώς έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ανθρώπινη υγεία.
Έτσι, στην κατηγορία των επιτραπέζιων ελιών, την πρώτη θέση παγκοσμίως ,με συγκέντρωση 2000 μg/g τυροσόλης, υδροξυτυροσόλης και παραγώγων τους, κατέκτησαν οι βιολογικές ελιές Καλαμών των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.
Μια ακόμα μεγάλη διπλή βράβευση με την 1η και τη 2η θέση παγκοσμίως να δίνεται στις ελιές "Βαλσαμικές" και "Λεμονένιες" με Supreme & Super Health Awards. Με τις βραβεύσεις αυτές, σήμερα, οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου αγγίζουν τα 91 διεθνή βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Οι φυσικές ελιές Βαλσαμικές διατηρούν όλα τα υγειοπροστατευτικά συστατικά που έχουν οι ελιές Καλαμών, για τα οποία έχουν βραβευθεί, με εξέχουσα διάκριση τα χρυσά μετάλλια στον διαγωνισμό Aristoleo High Phenolic Olives Awards 2017 , 2018 & 2019, λόγω της υψηλότατης συγκέντρωσης φαινολικών ενώσεων που περιέχουν.

Οι ελιές καλαμών Λεμονένιες χωρίς ξύδι είναι επιτραπέζιες φυσικές ελιές με ολόφρεσκο λεμόνι και αρωματικά φυτά που ενώνονται για να δώσουν μια Superior Gourmet γευστική επιλογή φυσικής ελιάς χωρίς ξύδι. Βραβευμένες για την γεύση και τα υγειοπροστατευτικά συστατικά τους.

Βάσει των αναλύσεων που έγιναν στις ελιές αυτές, προκύπτει ότι η ημερήσια κατανάλωση μόλις 2-3 γρ. παρέχει πάνω από 5 mg υδροξυτυροσόλης, τυροσόλης ή παραγώγων τους και αντιστοιχεί στην κατανάλωση 20 γρ. λαδιού που ανήκει στην κατηγορία των ελαιοπροιόντων που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.