ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Επιμελητήριο Λακωνίας, στο πλαίσιο των δράσεών του για στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του νομού διοργανώνει, σε συνεργασία με την Enterprise Greece, επίσκεψη στη Λακωνία των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων (ΟΕΑ) Ξένων Πρεσβειών στην Ελλάδα, στις 9-11 Μαΐου 2019.
Οι χώρες (ΟΕΑ) που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους είναι 21, οι εξής:
Αργεντινή, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρος, Φιλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ινδονησία, Ιορδανία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Ολλανδία, Πακιστάν, Περού, Σλοβακία, Νότια Αφρική, Ταϊπέι (representative office), Ουζμπεκιστάν, Ινδία, ενώ στις επισκέψεις της Παρασκευής 10/11 θα συμμετάσχει και Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Καναδά.
Στο πλαίσιο της αποστολής οι ΟΕΑ θα επισκεφτούν λακωνικές επιχειρήσεις και θα συμμετέχουν σε συναντήσεις κατ’ ιδίαν με επιχειρήσεις (Β2Β) που το επιθυμούν προκειμένου να συζητήσουν θέματα εξαγωγών στις χώρες τις οποίες εκπροσωπούν. Συγκεκριμένα:
Την Πέμπτη 9/5 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση Γευσιγνωσίας σε αίθουσα του ξενοδοχείου Mystras Grand Palace Resort and Spa στο Μυστρά και 15:30-20:00 της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθούν οι Β2Β συναντήσεις με επιχειρήσεις στο ξενοδοχείο Πάνθεον στο Γύθειο. Στον ίδιο χώρο που θα πραγματοποιηθούν οι Β2Β ο κ. Παπαπαναγιώτου Κώστας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων θα δεχτεί επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες ασφάλισης που προσφέρει ο Οργανισμός (καλύψεις εξαγωγών).
Ταυτόχρονα και σε αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Γύθειο ο κ. Παπαστεργιόπουλος Γιώργος, Διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Enterprise Greece θα παραδώσει σεμινάριο για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι μικρές επιχειρήσεις, ώστε να αποκτήσουν εξαγωγική προοπτική.
Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας και στις Β2Β συναντήσεις οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συμμετάσχουν με εκπρόσωπο στην αγγλική γλώσσα.
Για τη συμμετοχή τους στις ανωτέρω εκδηλώσεις οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του νομού πρέπει να συμπληρώσουν τα εξής συνημμένα έντυπα:
1. Αίτηση/Δήλωση συμμετοχής (σε ποιες εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν: γευσιγνωσία, Β2Β, ενημέρωση από ΟΑΕΠ, σεμινάριο εξαγωγών. Σημειώνεται ότι δεν είναι προαπαιτούμενη η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις)
2. Έντυπο περιγραφής βασικών στοιχείων της επιχείρησης (sort company profile) για όσους θα δηλώσουν συμμετοχή στις Β2Β.

Τα ανωτέρω θα πρέπει να κατατεθούν στο Επιμελητήριο Λακωνίας στο e-mail: gytheioc@otenet.gr το αργότερο έως την Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 και ώρα 14:00. Εκπρόθεσμες δηλώσεις συμμετοχής δε θα γίνουν αποδεκτές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και διευκρινίσεις με το Επιμελητήριο στο τηλ. 2733022279 εσωτ. 5 κα Γκαραβέλη και εσωτ. 26 κ. Χαλουλάκο.