Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Την Πέμπτη που μας πέρασε, πραγματοποίησαν πορεία όπως είδαμε στα μέσα ενημέρωσης ,οι φοιτητές της Σπάρτης πραγματοποιώντας και καταληψη στη σχολή τους τη νοσηλευτική.

Αυτά που ζητούν λίγο-πολύ είναι αυτονόητα σε Ευρωπαϊκές χώρες, όμως όχι και στην Ελλάδα της κρίσης.

Στα συνθήματά τους μιλούσαν για:
● Αρτια κλινική εκπαίδευση, με λίγα λόγια ένα άρτιο νοσοκομείο στη Σπάρτη για να κάνουν άρτια την κλινική τους εκπαίδευση. Σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας κυρίου Θανάση Δαβάκη ο κ Γαβρόγλου είχε πει πως σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύει το υπουργείο. Δηλαδή να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο της Σπάρτης για να μείνει η σχολή στην πόλη.Αυτό είναι ένα αίτημα που δεν ευνοεί μόνο τους φοιτητές αλλά ευνοεί και την τοπική μας κοινωνία έτσι ώστε να έχουμε ένα αναβαθμισμένο νοσοκομείο, με όλες τις ειδικότητες των γιατρών,με εντατική που λείπει από την πόλη και τα λοιπά.
● Επίσης μιλούσαν για υλικοτεχνικές υποδομές, υποδομές απαραίτητες για να λειτουργήσει ένα ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
● Σίτιση και στέγαση. Απότη σίτιση έχουνε πολλά παιδιά βγει εκτός καθώς στην Ελλάδα της κρίσης μειώθηκαν κατά πολύ τα οικονομικά όρια και έγιναν πιο αυστηροί οι όροι χορήγησης δωρεάν σίτισης. Το 2006 εισήχθη και εγώ στο πανεπιστήμιο ήταν πολύ σπάνιο να βρεις φοιτητή χωρίς δωρεάν σίτιση, στις μέρες μας το σπάνιο είναι να βρεις φοιτητή που να δικαιούνται δωρεάν σίτιση. Όσο για τη στέγαση; Η ανύπαρκτη εστία στη Σπάρτη και η εστία στον Άγιο Νικόλαο που επί Φούρκα άρχισε να επισκευάζεται και ακόμα μένει αναξιοποίητη και ελλιπής τα λέει όλα.
● Τέλος βροντοφώναξαν το εξής σύνθημα προς όλους τους Σπαρτιάτες, αν θέλουμε σχολές να φτιάξουμε υποδομές, ένα σύνθημα που περιλαμβάνει όλα τα προαναφερθέντα.

Ποιοι όμως είναι οι αποδέκτες των παραπάνω;
● Φυσικά η κυβέρνηση και ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αραχωβίτης
● Επίσης οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού μας.
● ο περιφερειάρχης Λακωνίας και η αντιπεριφερειάρχης κύρια Τζανετέα
● Ο δήμαρχος της πόλης
● Και τέλος και πάνω από όλα οι κάτοικοι της πόλης που εκλέγουν τους παραπάνω.

Επειδή έρχονται εκλογές πρέπει να στηρίξουμε έναν υποψήφιο για δήμαρχο και περιφερειάρχη που θα μπορέσει πέρα από το νέο μουσείο της πόλης ,το οποίο έχει καταντήσει κακόγουστο αστείο, να επιτύχει την αναβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης για να παραμείνει και η νοσηλευτική ως εκ τούτου στη Σπάρτη.Ευλόγησε ο Θεός και ήρθανε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Σπάρτη. Αντί να προσελκύσουμε νέες θα χάσουμε και αυτές που έχουμε;

Οι σχολές αν φύγουν θα φύγουν για πάντα μαζί τους και οι φοιτητές,που συμβάλλουν όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης αλλά και διαφημίζουν αυτή και δυστυχώς προς το παρόν όχι με το καλύτερο τρόπο την πόλη μας εξαιτίας μας., Η ιστορία της πόλης μένει για πάντα και κάποτε θα γίνει το μουσείο. Για αυτό πρώτη προτεραιότητα είναι η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Λακωνία που θα φέρει ανάπτυξη!

*Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr