ΣΠΑΡΤΗ. Δημότης της Σπάρτης εκφράζει, σε επιστολή του, τον προβληματισμό του προς τον κ. Πέτρο Δούκα, υποψήφιο Δήμαρχο Σπάρτης.

«Είναι κρίμα κύριε Δούκα η πρώτη γεύση που μας δίνουν οι συνεργάτες σας να έχει να κάνει όχι με την εκλογή σας αλλά με την μη εκλογή του Σταύρου Αργειτάκου. Μάλιστα κάποιοι στοιχηματίζουν στα κράσπεδα και κάποιοι άλλοι «ορκίζονται» ότι στόχος τους είναι η μη εκλογή του Σπαρτιάτη Αυτοδιοικητικού.
Σας αδικεί αυτό και ενοχλεί την πόλη…

Επίσης είναι κρίμα κύριε Δούκα οι συνεργάτες σας να είναι αυτοί που πασχίζουν να ορίσουν τα ΜΜΕ της πόλης ως τις αγοραίες ή μισθωμένες εκείνες επιχειρήσεις που αργά ή γρήγορα θα υποκύψουν κάτω από το βάρος του πλούτου που κομίζετε.
Σας αδικεί αυτό και προσβάλει την πόλη…

Ακόμα πιο δυσάρεστο κύριε Δούκα είναι το φαινόμενο, συνεργάτες σας να μεταφέρουν τις αντιπαλότητες που αναπτύχθηκαν σε άλλες αναμετρήσεις και στίβους, στην πλάτη της πόλης. Απαράδεκτο να καθορίζεται η προοπτική του Δημοτικού Συμβουλίου από την κόντρα τους είτε μέσα στη Ν.Δ., είτε σχετικά με την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου. Σας αδικεί αυτό και προβληματίζει την πόλη…

Τέλος κύριε Δούκα, οι επισπεύδοντες συνεργάτες σας θα πρέπει να κατανοήσουν – και αν δεν μπορούν θα πρέπει να τους βοηθήσετε – ότι δεν μπορούν να βαυκαλίζονται για ανανέωση, όταν υποκλίνονται στο χθες, δεν μπορούν να κομπάζουν για ικανότητα όταν είναι παροιμιώδης πλέον η δυσχέρειά τους να προσελκύσουν συνοδοιπόρους, δεν δικαιούνται να ομιλούν για καθαρότητα όταν είναι ηθικοί αυτουργοί της ασάφειας, της παλινωδίας και του απρόκλητου παροξυσμού.

Δικαιούσθε, κύριε Δούκα, όπως κάθε πολίτης, να διεκδικήσετε τον Δήμο, αν κι εφόσον παρουσιάσετε συνδυασμό και πρόγραμμα, εγκύρως και εγκαίρως.
Βοηθήστε τους συνεργάτες σας να προσηλωθούν σε αυτό έτσι ώστε να δώσουν και σε εσάς το ηθικό πλεονέκτημα να κρίνετε, να ελέγχετε, να αξιολογείτε και να διεκδικείτε.
Έτσι όπως πολιτεύονται, κάποιοι εξ αυτών, πολύ φοβάμαι ότι αυτό το πλεονέκτημα σας το αφαιρούν.

Ο προκάτοχός σας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος πρόσθεσε στην κοινωνία της Σπάρτης ένα βάρος που όταν τον συνειδητοποίησε προσπάθησε, όπως ισχυρίζεται, αλλά δεν μπόρεσε, να το αποτινάξει. Διχασμό. Διχασμό που για τον Δήμο είναι επιζήμιος και για το κόμμα απ’ το οποίο αντλείτε κύρος, καταστροφικός.

Είναι ωφέλιμο στον πολιτικό στίβο να υπάρχουν υγιείς δυνάμεις και εναλλακτικές προτάσεις. Φροντίστε λοιπόν να αποτελέσετε άμεσα πολιτική πρόταση και όχι να φλερτάρετε με την παραπολιτική πρόφαση».

Με εκτίμηση
Δημότης της Σπάρτης

(Το ονοματεπώνυμο του Δημότη είναι στη διάθεση του notospress.gr)