Το Docs on Wheels ετοιμάζεται να βρεθεί στη Σπάρτη, στο πλαίσιο του American Film Showcase 2019 – Αφιέρωμα στο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ.

Στον πρώτο του σταθμό για τη φετινή χρονιά, το Docs on Wheels επισκέπτεται τη Σπάρτη για ένα διήμερο εκδηλώσεων με έμφαση στην ισότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας, ξεκινώντας με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Φουλ του Άσσου» του Λουκ Κόρεμ, το οποίο αφηγείται την απίστευτη αλλά αληθινή ζωή του χαρισματικού τυφλού μάγου της τράπουλας, Ρίτσαρντ Τέρνερ.

Παράλληλα, μια ομάδα εφήβων θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα εργαστήριο animation, όπου θα συζητήσουν για την ισότητα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, μαθαίνοντας βασικές τεχνικές κινούμενης εικόνας και δημιουργώντας μια ταινία μικρού μήκους.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 13 Απριλίου 2019 σε συνδιοργάνωση με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης - Τμήμα Sparti TechLab (Λυκούργου 135, ισόγειο, τηλ: 2731026853), από την Exile Room, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και του American Film Showcase.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Παρασκευή 12/04/2019 στις 20:30.

Φουλ του Άσσου

Dealt | 2017 | Σκηνοθεσία: Λουκ Κόρεμ | Χώρα: ΗΠΑ | Διάρκεια: 85′ | Γλώσσα: Αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Ένας από τους πιο φημισμένους μάγους της τράπουλας όλων των εποχών, ο 62χρονος Ρίτσαρντ Τέρνερ εντυπωσιάζει το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο με τα θρυλικά ταχυδακτυλουργικά του κόλπα. Αυτό που οι θεατές δεν συνειδητοποιούν καν είναι ότι ο Ρίτσαρντ είναι εντελώς τυφλός, κάτι που κάνει τα επιτεύγματά του ακόμα πιο αξιοθαύμαστα. Το φιλμ του Λουκ Κόρεμ ακολουθεί την περιπετειώδη ζωή του, από την ταραγμένη παιδική του ηλικία και την άρνησή του να αποδεχτεί την απώλεια της όρασής του, τη ριψοκίνδυνη ενασχόλησή του με κάθε είδους extreme sports και την τελειομανία με την οποία αντιμετωπίζει την τέχνη του, συνθέτοντας μια σπάνια ματιά στον κόσμο της σύγχρονης μαγείας, αλλά και το πορτρέτο ενός χαρισματικού άνδρα που δεν επέτρεψε ποτέ στις αδυναμίες του να καθορίσουν τη ζωή του.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=F__DQ1ruYck

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Σάββατο 13/04/2019 στις 11:00.

Εργαστήριο animation: Είμαι διαφορετικός - Είμαι ίσος - Είμαι μοναδικός.

Ένας μπλε κύκλος κάνει παρέα με ένα λαχανί τετράγωνο, ενώ ένα τρίγωνο κατακόκκινο από θυμό σκίζει μια κίτρινη γραμμή στη μέση.

Σε τι μοιάζουμε και σε τι διαφέρουμε; Έχουμε τα ίδια δικαιώματα εσύ κι εγώ; Συζητάμε για την ισότητα μαθαίνοντας βασικές τεχνικές κινούμενης εικόνας και δημιουργώντας μια ταινία stop-motion animation όλοι μαζί!

Ηλικία συμμετεχόντων: 13-18 ετών (Α' Γυμνασίου-Γ' Λυκείου).

Αριθμός συμμετεχόντων: 15
Διάρκεια: 4 ώρες
Εγγραφή:
https://bit.ly/2Krd7dU

Τηλέφωνο: 2731026853 (Σαγιάννης Δημήτριος)

Διδασκαλία: Ιωάννα Γιακουμάτου (Εκπαιδευτικός Οπτικοακουστικών Τεχνών και Ψηφιακών Μέσων).

Η Ιωάννα Γιακουμάτου είναι εκπαιδευτικός οπτικοακουστικών τεχνών και ψηφιακών μέσων, απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στις ΤΠΕ για την εκπαίδευση. Διδάσκει τεχνικές κινούμενης εικόνας στη γενική και ειδική αγωγή, σε ενήλικες, εκπαιδευτικούς και ειδικές ομάδες (ΑμεΑ, ομάδες ενηλίκων προς απεξάρτηση, ομάδες ενηλίκων σε φυλακές), ενώ παράλληλα επιμελείται οπτικοακουστικά εργαστήρια ήχου, φωτογραφίας, βίντεο και ντοκιμαντέρ. Μέσα από τη διδασκαλία, ερευνά τις δυνατότητες ένταξης των οπτικοακουστικών τεχνών και των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία, ως εργαλείο συνεργασίας, μάθησης και ανάπτυξης.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2731026853 και 2731021180 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, καθώς και στις διευθύνσεις:

www.nikiforos.edu.gr

docsonwheels.exileroom.gr

www.exileroom.g