Χάνεται η Νοσηλευτική για ένα ραντεβού που δεν έκλεισε ποτέ ο Γαβρόγλου;

Όψιμο το ενδιαφέρον για την Νοσηλευτική της Σπάρτης10-04-2019 06:56   

Η Τζανετέα στηλιτεύει τη στάση Γαβρόγλου και καλεί Αραχωβίτη και βουλευτές σε παρέμβαση!

ΣΠΑΡΤΗ. Το notospress.gr είναι το ΜΜΕ που έγκαιρα και για πολλοστή φορά είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο απώλειας ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως είναι και το ΜΜΕ της Λακωνίας που κάλυψε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών της Νοσηλευτικής.
Γύρω από το θέμα απομάκρυνσης της Νοσηλευτικής παρατηρούμε μια όψιμη και σχετικά προκλητική για κάθε Λάκωνα ρητορική από την πλευρά του Συνδυασμού του κ Νίκα. Ο επικεφαλής μάλιστα φθάνει στο σημείο να ειρωνευτεί και να σαρκάσει την αντιπεριφερειάρχη Ντία Τζανετέα ως εξής: «Ύστερα, στη μοναξιά του γραφείου της, η φαντασία της οργίασε και ονειρεύτηκε τα έργα της Περιφέρειας στη Λακωνία». Είναι δικαίωμά του αλλά δεν είναι αυτό το ύφος που φανερώνει και ήθος που επιθυμεί ο Λάκωνες από αυτούς που ισχυρίζονται ότι θα πάνε τον τόπο μπροστά.
Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Σπάρτης δεν δέχεται να μιλήσει στο notospress.gr και στην τηλεόραση Μεσόγειος για το θέμα προφανώς ευρισκόμενος σε δεινή θέση αφού όπως, ο ίδιος ομολογεί σε δελτίο τύπου, την ευθύνη για την απώλεια της Νοσηλευτικής έχει ο συνεταίρος του στον Δήμο, Σύριζα και η Κυβέρνηση δια του υπουργού Γαβρόγλου.
Η αντιπεριφερειάρχης Ντία Τζανετέα τοποθετήθηκε ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η κοινωνία της Λακωνίας και το σύνολο των Λακωνικών Φορέων βιώνουν την ύποπτη ασάφεια, την προκλητική απαξίωση και αναπόφευκτα την κρίσιμη σύγχυση γύρω από τη προοπτική λειτουργίας και αναβάθμισης των ΑΕΙ και ΤΕΙ στην πόλη της Σπάρτης.
Με έμφαση στη Νοσηλευτική Σχολή, όπου σημειώνεται κατάληψη και διαμαρτυρία από τους φοιτητές, καταγράφονται γεγονότα και διαμορφώνονται δυσάρεστες συνθήκες.
Σας θυμίζω ότι μετά την σύσκεψη των φορέων της Λακωνίας για το συγκεκριμένο πρόβλημα κι ενώ έχουν παρέλθει τρείς μήνες επίμονης προσπάθειάς μας, μέχρι σήμερα δεν έχει σταθεί δυνατόν να αποδεχθείτε το αίτημά μας για συνάντηση εργασίας προκειμένου να τεκμηριώσουμε το αδιαπραγμάτευτο αίτημα της Λακωνίας και της Σπάρτης όχι μόνο για την διατήρηση των Σχολών αλλά και για την αναβάθμιση των σπουδών των φοιτητών.

«Κύριε υπουργέ,
Πρέπει να γνωρίζετε ότι, η απαξίωση από την πλευρά σας, των θεσμών της Λακωνίας, του ρόλου που μας έχει αναθέσει ο λάκωνας πολίτης όσο και των επιτακτικών αιτημάτων μας καθιστά πλέον την θέση μας, απολύτως αδιαπραγμάτευτη.
Σας εκφράζω την έντονη δυσαρέσκεια των Λακώνων και καλώ τους βουλευτές του Νομού και ιδιαίτερα το Κυβερνητικό υπουργό, να αναλάβουν πρωτοβουλία, τόσο στα πλαίσια των κομμάτων τους όσο και στα πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού έργου, έτσι ώστε να καταργηθεί η αδικία, να καταστραφεί η ανισότητα και να αποτραπεί το πλήγμα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Λακωνίας.

Κύριε υπουργέ,
σας απευθύνω ύστατο αίτημα να δεχθείτε, επιτέλους και άμεσα, την αντιπροσωπεία των Λακώνων προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην υπονόμευση και στην απορρύθμιση των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Σπάρτης».


Απευθυνόμενη στους Λάκωνες υπουργό και βουλκευτές τονίζει:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές

Το πλήγμα που δέχεται η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που με κόπο και αγώνα θεμελιώσαμε στη Σπάρτη πολίτες και φορείς, καθιστά επιβεβλημένη την άμεση, έντονη και συντονισμένη αντίδρασή μας.
Σας καλώ όπως αναλάβετε πρωτοβουλία, τόσο στα πλαίσια λειτουργίας των κομμάτων σας όσο και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού σας έργου προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα και να θωρακιστεί τόσο η λειτουργία όσο και η αναβάθμιση των Σχολών στη Σπάρτη.
Η απαξίωση του ρόλου και του αιτήματος μας για συνεργασία από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου μας υποχρεώνει πλέον να αναδιατάξουμε δυνάμεις προκειμένου να γίνουν ξεκάθαρες οι θέσεις, οι αντιλήψεις και οι προθέσεις κάθε ιστάμενου στην κρίσιμη υπόθεση.
Πάγια και σθεναρή θέση μας είναι ότι οι Σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ που λειτουργούν στη Σπάρτη θα πρέπει να αναβαθμιστούν και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ