Το βραβείο ποίησης «Μ. ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ» 2019, στον Αργύρη Σταυρόπουλο09-04-2019 17:31   

Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Το σημαντικό Βραβείο Ποίησης «Μαρία Πολυδούρη» 2019 κατέκτησε επάξια ο συμπολίτης μας ποιητής Αργύρης Σταυρόπουλος ( εξ ημισείας με την ποιήτρια Μαρία Ζαγκλαρά) για την ποιητική του Συλλογή «Αυτοεξόριστος εντός μου» των εκδόσεων «24 γράμματα» .

Το βραβείο επιδόθηκε , παρουσία πλήθους κόσμου , στην εκδήλωση «ΙΑ΄ Πολυδούρεια» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της ποιήτριας – φιλολόγου  Γιώτας Αργυροπούλου.

Την εκδήλωση  διοργάνωσαν ο ο Δήμος Καλαμάτας , η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση «Φάρις» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας .

Ο Αργύρης Σταυρόπουλος γεννήθηκε στο Βασαρά Λακωνίας το 1965 . Ποιήματά του, που τα πιο πολλά υπέγραφε ως «Οινούντιος» , έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά κι έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους ποιητικούς διαγωνισμούς . Ζει και εργάζεται στη Σπάρτη .

Τα ποιήματα του Αργύρη Σταυρόπουλου με την ανεπιτήδευτη , εύρωστη  κι ευαίσθητη γραφή τους , αλλά και την αλήθεια που πηγάζει από τους στίχους τους ,  αγγίζουν τον αναγνώστη και γίνονται ΚΑΙ δική του υπόθεση . Ο ποιητής Αργύρης Σταυρόπουλος ξεκινά από τον εαυτό του για να φτάσει στην κοινωνία αλλά και αντιστρόφως . Ποίηση που εκφράζει αγωνίες , αναζητήσεις και όνειρα , απογοητεύσεις αλλά και ελπίδες , υπαρξιακές ανησυχίες μαζί και κοινωνικό προβληματισμό .

Η δίκαιη τιμή και αναγνώριση που έγινε στον ποιητή Αργύρη Σταυρόπουλο αντανακλά στη Σπάρτη και στη Λακωνία , που σε καιρούς πνευματικής και πολιτιστικής στέγνιας αξιώνεται το φως των ποιητών και των πνευματικών της παιδιών.

Χρόνια τώρα χτίζω

την προσωπική μου μοναξιά

και πορεύομαι .

Ξυπόλητος περπατάω

στις μύτες των ποδιών μου.

Να μην ξυπνήσω  το χειμέριο γέλιο σου .

Να μην ξυπνήσω τις φωτιές των ηφαιστείων

και μου κάψουν τα βήματα.

Σ’ αυτό το παιχνίδι

επιτραπέζιας μνήμης

χρόνια τώρα ψάχνω να βρω συμπαίκτη .

(ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ)

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ